Flaş Haber Yeni

Burdur ve Bucak Belediyeleri aşure dağıttı

Burdur ve Bucak Belediyeleri aşure dağıttı

-Muharrem ayı dolayısıyla Burdur ve Bucak Belediyeleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Aşure dağıtımı; Burdur Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında, Bucak Belediyesi tarafından ise Bucak Perşembe pazarında yapıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen aşure ikramına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Milletvekili Mehmet Göker, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP İlçe Başkanı Serkan Şimşek, CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, CHP Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, vatandaşlar katıldı.

Bucak’ta ki aşure dağıtımına ise Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Aşure dağıtımı sonrasında konuşan Başkan Ercengiz, “Muharrem ayı içinde birliğin, beraberliğin, dayanışmanın ve paylaşmanın ruhu olan aşuremizi bugün Burdur halkımızla paylaşıyoruz. Yurttaşlarımızı davet ettik, yeni yüzüyle Cumhuriyet Meydanı birçok etkinliğe ev sahipliği yaparken, bugünde aşure dağıtımımıza ev sahipliği yapıyor. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, yurttaşımızın huzurunu bozacak her türlü eyleme ve kötülüğe karşıyız. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görelim ve bu zenginliğimizi büyütelim istiyoruz. Bu yüzden de bugün aşuremizi yurttaşımızla paylaştık. Allah kabul etsin.” dedi.

Bucak’ta yaklaşık 5 bin kişiye dağıtılan aşure ikramları sırasında Başkan Ünal, esnaf ve vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini de dinledi.  Başkan Ünal; paylaşmanın, bereketin ve kardeşliğin simgesi olan aşurenin birlik ve beraberliği daha da pekiştirmesi temennilerinde bulunarak; "Şifa deposu olan aşure aşının şifa olmasını, birlik ve beraberliğimizin paylaştıkça artan bolluk ve bereketiyle gönüllere dokunduğu Muharrem ayının ise tüm hemşerilerimize ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Haber Merkezi