Flaş Haber Yeni

BURDUR VE ANTALYA GÖLLERİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

BURDUR VE ANTALYA GÖLLERİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

 

Burdur Valiliği ev sahipliğinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü koordinesinde Burdur İl Özel İdaresi’nde yapılan çalıştayda Burdur Gölü, Yarışlı Gölü, Yazır Gölü, Gölhisar Gölü, Çorak Göl ve Antalya Avlan Gölü masaya yatırıldı.

Göller Bölgesi’nde yer alan Burdur’da Burdur ve Antalya’daki göllerin çalıştayı yapıldı. Çalıştay, Burdur Valiliği ev sahipliğinde Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü, Burdur Şube Müdürlüğü tarafından 14 Haziran 2023 Çarşamba günü saat 09.00-12.00’da Burdur İl Özel İdaresi Burdur İl Genel Meclisi Salonu’nda yapıldı.  Burdur Gölü, Yarışlı Gölü, Çorak Göl ve Avlan Gölü Revize Yönetim Planı Çalıştayında Burdur Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel birer konuşma yaptı. Sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri ile adı geçen göllerde sınırları bulunan mahalle ve köy muhtarları ile ilgili kurumların müdürlerinin katıldığı çalıştayda proje koordinatörü Seda Yıldız, proje uzmanları Prof. Dr. Hasan Genç, Prof. Dr. İskender Gülle birer sunumda bulundular.

BÖLGE MÜDÜRÜ TEMEL:  “SULAK ALANLAR DÜNYADAKİ EN ÖNEMLİ EKOSİSTEMLERİN BAŞINDA GELMEKTEDİR.”

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6.Bölge Müdürü Mahmut Temel çalıştayın açılış konuşmasında: “Sulak alanlar dünyadaki en önemli ekosistemlerin başında gelmektedir. Ancak iklim değişikliği, kentleşme, sanayi, tarım gibi sektörlerin de ciddi bir tehdidi ve baskısı altındadır. Bu nedenle sulak alanların korunması her zaman zor olmuştur. Çoğu zaman kötü kokuların ve sivrisineklerin sığınağı olarak düşünüldüğünden; toplumu sulak alanların değerleri ve korunması konusunda ikna etmek genellikle zor olmuştur. Ancak bu olumsuz tutum ve anlayış günümüzde değişmeye başlamış ve yürütülen koruma çalışmaları ekosistem işlevini kaybetmiş ya da zarar görmüş sulak alanların restorasyonun yapılması ve toplumun sulak alanlar ile ilgili daha fazla eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi yönünde evrilmeye başlamıştır. Ülkemiz sulak alan bakımından Avrupa ve Orta doğunun en önemli ülkelerinden birisidir. Bu önem su zengini bir ülke olduğumuzdan değil farklı karakterdeki sulak alanlara sahip olduğumuzdandır. Taraf olduğumuz Ramsar Sözleşmesi kapsamında ülkemizdeki sulak alanlar ulusal ve uluslararası düzeyde koruma altındadır. Bu kapsamda 14 adet sulak alanımız 59 adet ulusal, 32 adet de mali öneme haiz sulak alan tescillenerek toplam 105 sulak alanımız şuan tescilli olarak korunmaktadır. Bu sayı da her geçen gün artmaktadır.” dedi.

Hale Pak