Flaş Haber Yeni

BURDUR VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ’DEN LGS BİRİNCİLERİNE ÇEYREK ALTIN

BURDUR VALİSİ TÜRKER ÖKSÜZ’DEN LGS BİRİNCİLERİNE ÇEYREK ALTIN

Burdur Valisi Türker Öksüz, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye 1.’si olan öğrencileri tebrik ederek, çeyrek altın takdim etti.

500 tam puan alan öğrenciler Burdur Valisi Türker Öksüz'ü makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Burdur Valisi Türker Öksüz:  “Bugün LGS sınavında ilimizi başarı ile temsil eden ve iki tane birincilik alan, şampiyon olan öğrencilerimizi bize göre çok büyük başarı elde eden öğrencilerimize büyük bir mutlulukla gururla ev sahipliği yapıyoruz. Ama bu ev sahipliğini yaparken de onların bu başarılarından gurur duyan hem ailelere, öğretmenlere ve ilimiz olarak mutluluk duyduğumuzu, gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Bu LGS sınavında 500 tam puan almak ve iki tane birinci çıkarmak ilimiz için son derece önemli bir başarıdır diye düşünüyorum. Bu açıdan bu başarının elde edilmesinde emeği geçen öncelikle öğrencilerimizi, şampiyonlarımızı hakikaten gönülden kutluyorum. Sonra ailelerin çok büyük emekleri var onları kutluyorum ve okulları, öğretmenleri, Milli Eğitim camiamızın tamamı, yöneticilerimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde ilimizdeki eğitim için çalışan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

BURDUR EĞİTİMDE BAŞARI GRAFİĞİ ELDE ETMİŞ BİR İL

Konuşmasına devam eden Vali Öksüz: "Biz biliyorsunuz Kasım 2023 tarihinde “BESTE” diye bir proje ortaya koymuştuk. Burdur elbette ki uzun yıllar eğitimde belli bir başarıyı yakalamış, belli bir başarı grafiğini elde etmiş bir il. Bu anlamda adından söz ettiren, eğitim altyapısı iyi olan bir şehir ama biz de bu projeyle “BESTE” projesi ile eğitimde kaliteyi daha da yükseltmek, akademik başarımızı arttırırken bir yandan da sosyal, sanatsal, mesleki anlamda da öğrencilerimizi bir üst seviyeye çıkartmak onları hakikaten milli, manevi, ahlaki değerlere de uygun yetiştirmek amacıyla bu projeyi ortaya koyduk.

Ben bu projenin de elbette öğrencilerimizin gayreti birinci planda olmak üzere bu projenin de bu başarıda etkili olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz bizim beste projesi kapsamında yaptığımız deneme sınavlarına da giren, orada derece elde eden öğrencilerimiz. Bunun da tesadüf olmadığını, çalışan öğrencilerin, gayret veren, emek veren öğrencilerin doğru bir eğitim planlamasıyla ama tabi ki bu iş bir dayanışmayla yapılan bir takım oyunu gibi çünkü okul, veli, aileleri ve eğitim yöneticilerimiz ile birlikte bütün şehir olarak katkı gösterilirse ancak başarıya ulaşılabilen bir durum. Bundan dolayı da ben mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.

Öğrencilerimizi tekrar canı gönülden kutluyorum, onlara bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Umuyorum ki ilimize çok daha güzel başarılar getirecekler, bunu bugün gösterdiler. bu başarı hakikaten çok önemsenecek bir başarı çünkü son yıllarda sınavlar çok rekabetçi artık ve bütün öğrenciler bu sınavlara çok iyi hazırlanıyorlar, dolayısı ile hata yapmadan bu sınavı bitirmek elbette çok büyük bir başarı.

Ailelerimize, okullarımıza ki bir tanesi Şehit Akif Altay Orta Okulu’ndan Çağlayan kardeşimiz, birisi de Bahçeşehir Ortaokulu’ndan Irmak Göker öğrencimiz ikisini de huzurlarınızda tekrar tebrik ediyorum, ilimiz adına teşekkürlerimizi, şükran duygularımı ifade ediyorum, başarılar diliyorum.” sözlerine yer verdi.

H. NESİBE SOLAK