Flaş Haber Yeni

BURDUR VALİSİ TÜLAY BAYDAR BİLGİHAN'DAN 12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA MESAJI

BURDUR VALİSİ TÜLAY BAYDAR BİLGİHAN'DAN 12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA MESAJI

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Vali Baydar Bilgihan; “Bugün, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 104. yıl dönümü vesilesiyle İstiklal şairimiz, Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve şükranla yad ediyorum.” diyerek Mehmet Akif Ersoy’un, yalnızca bir şair değil, aynı zamanda fikirleri ve mücadelesiyle Türk milletinin ruhunu en güçlü şekilde yansıtan büyük bir vatansever olduğu belirtti.

Vali Baydar Bilgihan, Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı ile milletimizin inancını, azmini ve kararlılığını ölümsüzleştirdiğini de sözlerine ekleyerek, Mehmet Akif Ersoy’un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek de bağımsızlığın ne kadar kıymetli olduğunu vurguladığını söyledi.

Vali Baydar Bilgihan mesajını şu şekilde tamamladı:

“İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı'nın en çetin günlerinde halkımıza umut olmuş, bağımsızlık yolunda gösterilen fedakârlıkları ve inancı tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu değerli miras, Cumhuriyetimizin temel taşlarından biridir ve bizlere düşen en önemli sorumluluk, onu ve taşıdığı ruhu gelecek nesillere aktarmaktır.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve İlimiz Birinci Dönem Milletvekili Mehmet Akif Ersoy'u saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nü kutluyorum.”

Haber Merkezi