Flaş Haber Yeni

BURDUR VALİSİ AĞLASUN İLÇESİNDE

BURDUR VALİSİ AĞLASUN İLÇESİNDE

VALİ BİLHAN’DAN AĞLASUN İLÇESİNE ZİYARET

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, ilçe ziyaretleri kapsamında Ağlasun İlçesine ziyarette bulundu. Vali Bilgihan ilk olarak Ağlasun İlçesine bağlı Kibrit Köyünde yaşayan Şehidimiz Mithat Akça'nın annesi Fatma Akça ve babası Ramazan Akça'yı evlerinde ziyaret etti. Daha sonra Kaymakamlık ziyaretinde bulunan Vali Bilgihan, Ağlasun Kaymakam V. Ahmet Mailoğlu, İlçe kurum müdürleri ve Kaymakamlık birim müdürleri tarafından karşılanması akabinde İlçe ile ilgili ekonomi, eğitim, sağlık, devam eden yatırımlar ve hizmetler ile ilgili brifing aldı. 

  

İlçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları ile de bir araya gelen Vali Bilgihan, muhtarların talep ve sorunlarını dinledi.  Vali Bilgihan, Ağlasun programı kapsamında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Sagalassos Antik Kenti'ni ziyaret etti. İmparatorların gözde şehri olarak anılan, Anadolu'nun günümüze kadar korunarak gelmiş en görkemli antik kentlerinden biri olan Sagalassos'u gezerek incelemede bulunan Vali Bilgihan, Kazı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru'dan kent tarihi ve devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

  

Vali Bilgihan ziyaretinin son bölümünde İlçe Jandarma Komutanlığına ve İlçe Emniyet Amirliğine ziyarette bulundu. Ziyaretleri sırasında Jandarma ve Emniyetin sorumluluk alanlarındaki genel asayiş, güvenlik ve trafik çalışmaları hakkında brifing aldı.

Burdur Valiliği Bülten