Flaş Haber Yeni

BURDUR VALİ YARDIMCISI YASİN ÖZCAN; ‘’ÇOCUKLUĞUNDA MUTLU AİLELELERDE BÜYÜYEN KİŞİLER YENİDEN MUTLU AİLELER KURARAK MUTLU BİR TOPLUMUN ZEMİNİNİ OLUŞTURUR’’

BURDUR VALİ YARDIMCISI YASİN ÖZCAN; ‘’ÇOCUKLUĞUNDA MUTLU AİLELELERDE BÜYÜYEN KİŞİLER YENİDEN MUTLU AİLELER KURARAK MUTLU BİR TOPLUMUN ZEMİNİNİ OLUŞTURUR’’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile odaklı sosyal hizmet modelini güçlendirmek adına 81 ilde Aile Çalıştay’ı düzenlendi.

Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 21 Eylül 2023 Perşembe günü saat 9:30’da düzenlenen Aile Çalıştay’ında farklı konu başlıkları altında ailenin güçlendirilmesine yönelik konuşmalar ve sunumlar gerçekleşti. Çalıştay’a Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç ev sahipliği yaptı. Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda düzenlenen Aile Çalıştay’ında 6 madde görüşüldü. 

Sosyal sorunların tespiti, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen Aile Çalıştay’ında konuşan Burdur Vali Yardımcısı Yasin Özcan; ''Bugün burada toplumun temel dinamiği olan Ailenin güçlendirilmesi, sosyal sorunların tespiti ve çözümü, ailenin korunması güçlendirilmesi, sosyal refahın artırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla Aile Çalıştay’ı düzenlenmek üzere toplanmış bulunmaktayız.

‘’ÇOCUKLUĞUNDA MUTLU AİLELELERDE BÜYÜYEN KİŞİLER YENİDEN MUTLU AİLELER KURARAK MUTLU BİR TOPLUMUN ZEMİNİNİ OLUŞTURUR’’

 Aile toplumun ayakta tutan temel öğelerdendir. Ailenin güçlülüğü ve sürekliliği tüm fertler için olumlu etkiler yaratır. Çocukluğunda mutlu ailelelerde büyüyen kişiler yeniden mutlu aileler kurarak mutlu bir toplumun zeminini oluşturur. Bu yüzden aileye yönelik yapılan tüm olumlu çalışmaların toplumsal düzeyde katkı sunacağı kaçınılmazdır. Düzenlenen bu Çalıştay’ı ülkemizdeki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ailenin korunması güçlendirilmesi sosyal refahın artırılması yönünde Bakanlığımızın çalışmalarınada katkıda bulunmak amacıyla düzenlenmektedir. Bu çalıştay ile üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri derlenerek 81 ilden elde edilen veriler bakanlığımızın çalışmalarına yol haritası olacaktır. Ülkemiz adına yol haritası olacak bu çalışmaya katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, verimli bir çalıştay olmasını temenni ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Çalıştay devamında 6 madde görüşüldükten sonra saat 16.05-16.35 arası grup sunumları gerçekleşti. Gerçekleştirilen grup sunumlarından sonra Aile Çalıştay'ına katılım gösteren üyelere Katılım Belgesi verildi.

MELİSA ADINISEVER-H.NESİBE SOLAK