Flaş Haber Yeni

BURDUR ULUSLARARASI MÜZE GÜNÜNÜ KUTLUYOR

BURDUR ULUSLARARASI MÜZE GÜNÜNÜ KUTLUYOR

18 Mayıs Uluslararası Müze Günü dolayısıyla Burdur kent genelinde çeşitli kutlama programları tertip ediliyor. 2022 yılı Müzeler Günü kutlama programları kapsamında; bugün Burdur İl Jandarma Komutanlığı personeline yönelik seminer verildi. Seminer, 'Burdur'un Kültür Varlıkları, Kaçakçılıkla Mücadele, Sorunlar ve Çözümler' teması çerçevesinde yapıldı. Evren Şahin tarafından Burdur Müzesi toplantı salonunda verilen seminere Burdur merkez ve ilçelerde görev yapmakta olan İl Jandarma Komutanlığı personeli katıldı.

PROGRAMLAR DEVAM EDİYOR

Uluslararası Müze Günü kutlama programları kapsamında ayrıca; yarın (18 Mayıs) 15.00-17.30 saatleri arasında Kibyra Ören yerinde resim sergisi açılacak ve müzik dinletisi yapılacak, Cuma günü ise Burdur İl Emniyet Müdürlüğü personellerine yönelik ‘Burdur’un Kültür varlıkları, kaçakçılıkla mücadele, sorunlar ve çözümler’ konulu seminer verilecek. Seminer, Müze uzmanları Yasemin Zenger ve Orhan Gazi Özbey tarafından verilecek.

HAFTA BOYUNCA ETKİNLİKLER VAR

Kutlama programları kapsamında, hafta boyunca müze ve örenyerleri tanıtım günleri de tertip edildiği öğrenildi. Burdur merkez, Ağlasun ve Gölhisar’daki öğrencilere yönelik düzenlenen tanıtım günlerinde randevulu sistemle hizmet veriliyor. 20 Mayıs Cuma gününe kadar sürecek olan tanıtım günlerinde; Burdur merkezdeki öğrencilere müze tanıtımı, Ağlasun ilçesindeki öğrencilere Sagalassos örenyeri tanıtımı ve Gölhisar ilçesindeki öğrencilere ise Kibyra örenyeri tanıtımı yapıldığı bildirildi.

Mine KAYA