Flaş Haber Yeni

BURDUR ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI, İLK ZİYARETİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BURDUR ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI, İLK ZİYARETİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Burdur Ülkü Ocakları İl Başkanı Şevki Gediz ilk ziyaretini, 12 Eylül 2023 Salı günü Asri Mezarlıkta bulunan Burdur'un ilk Ülkücü şehidi Ramazan Yeşilyayla'nın kabrine ziyarette bulundu. Ülkücü şehit Ramazan Yeşilyayla, 3 Nisan 1975 tarihinde Burdur’da sinemada film seyrediyorken bıçaklanarak şehit olmuştu. Olaydan önce şehit ülkücünün abisi de saldırıya uğramış ve yaralanmıştı.

Kabir ziyareti sonrasında açıklamada bulunan Ülkü Ocakları Başkanı Şevki Gediz, şu ifadelere yer verdi;

“Tarihin her döneminde türlü düşman ve fitne ile mücadele eden Yüce Türk Milleti, yetmişli yıllarda komünizmin istila girişimine maruz kalmıştır. Tarih boyunca bağrından sayısız kahraman çıkaran milletimizin o dönem ki kahramanları Başbuğ Alparslan Türkeş'in yetiştirdiği Ülkücü gençler olmuştur.
Gayri milli fikirlere karşı verilen mücadele sırasında işinden, okulundan, evinden, yurdundan ve canından vazgeçebilen imanlı bir nesil, Türk Milletinin teminatı olarak üstüne düşeni layıkıyla yapmıştır.” dedi.

Konuşmasının devamında, Burdurlu ülkücü şehit Ramazan Yeşilyayla'nın kabrini ziyaret ettiklerini ve devamında Burdurlu Ülkücü Şehitlere de değinerek şehadetlerini andı. Sonrasında Polis ve Asker şehitliklerimize gerçekleştirdiğimiz kabir ziyaretlerimizde vatanı için şehit düşmüş bütün şehitlerimizin ruhları için dualar ettik. Onlara layık olabilmek adına onların isimlerini hatıralarını yaşatma, azim ve kararlığındayız. Bu vesile ile 12 Eylül’de şehit olan tüm ülkücü şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, 12 Eylül zulmüne uğramış şu an hayatta olan ağabeylerimize sağlık ve afiyet diliyorum.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

 

BURDURLU ÜLKÜCÜ ŞEHİTLER

Burdurlu Ülkücü Şehit Doktor Berçiş Seden Gaziantep Hükümet Tabipliğini yaparken 14 Eylül 1979 tarihinde Nizip'te bulunan bir hastayı muayeneden döndüğü sırada yolda pusu kurarak bekleyen komünist militanların açtıkları yaylım ateşi sonucu otomobilinde şehit oldu.

Burdurlu Ülkücü Şehit Ahmet Aydan Burdur Ülkü Ocakları mensubuydu. 15 Mart 1978 tarihinde olay günü trafo durağını döndüğü sırada pusuya düşürüldü zanlılar pusu kurmuşlardı, zanlılar onu orada şehit ettiler.

Burdurlu Ülkücü Şehit Sıtkı Kayışlı, bir emekçiydi, işçi olarak ekmeğini kazanıyordu. Devrimci komünistler tarafından 19 Mayıs 1980 tarihinde bıçaklanarak şehit edildi.

Burdurlu Ülkücü Şehit Bekir Şendilmen MHP Zeytinburnu ilçe başkanıydı, avukatlık yapıyordu. 29 Haziran 1979 tarihinde, olay günü evinden çıkıp yanında oğlu ve oğlunun bir arkadaşıyla otomobiline binip uzaklaşırken komünist militanların evlerinin yakınına kurdukları pusuda kurşunlanarak şehit oldu. Oğlu ve oğlunun arkadaşı yaralandı.

Burdur Çavdırlı Ülkücü Şehit Nazmi Gümüş daha 19 yaşındaydı. Ankara Mali Bilimler Yüksek Okulunda okuyordu. Yurtta harçlığını unutmuştu, ülküdaşlarından ayrıldı, yurda harçlığını almaya gitti. Ülküdaşları onun yalnız gitmesini pek istemediler. Ama o yine de gitti. 3 Temmuz 1978 tarihinde  Hacettepe Tıp fakültesinin önünden geçerken devrimci solcu komünist militanlar ülkücü genci kurşun yağmuruna tuttular ve bütün çabalara rağmen kurtarılamadı.

H.Nesibe Solak