Flaş Haber Yeni

BURDUR TÜRK OCAKLARI’NIN GÜNDEMİ "SUSUZ TARIM" OLDU

BURDUR TÜRK OCAKLARI’NIN GÜNDEMİ

DR. ECE AYNUR ONUR BURDUR KARAMANLI İLÇESİNDE YAPTIĞI 'SUSUZ TARIM'I ANLATTI

Türk Ocakları Burdur Şubesi’nde ‘Susuz Tarım’ konuşuldu. Indiana Üniversitesinde öğretim üyeliği yaparken 2020 yılında Burdur'un Karamanlı ilçesindeki Kayalı köyüne dönerek,  dedesinden miras tarlalarında ‘Susuz Tarım’ yapan akademisyen Dr. Ece Aynur Onur, 27 Aralık 2023 Çarşamba günü  saat 20.00’da Türk Ocakları Burdur  Şubesi’nde ‘Susuz Tarım’ı anlattı. Gelecek yüzyılda  Dünya’da  ‘Su ve gıda”nın  çok önemli yeri olacağını söyleyen Onur,  ilimiz Karamanlı ilçesinde dedesinden kalma tarlasında lavanta, altın otu (ölmezçiçek), tıbbi papatya, adaçayı, kekik ve biberiye gibi tıbbi aromatik bitkileri ‘Susuz’ olarak yetiştirdiğini söyledi. 

  

Altın otu (ölmezçiçek)’in özellikle yaraların iyileştirdiğini, beslediği  köpeğin yarasının iyileştirdiğinin altını çizen Onur: “Bir hafta içerisinde yarası kapandı. Aynı şekilde bir kaç hastanın ağız iç yaralarında, yatak, diyabet yaralarında denedik. İnanın mucizeler yarattı.” sözlerine yer verdi. Onur, ürettiği ürünlerin coğrafi işaretini de almak istediğini belirtti. Dr. Ece Aynur Onur, pullukla yapılan tarımın da toprağı öldürdüğünü vurguladı.

  

HEDİYE TAKDİMİ

Türk Ocakları Burdur Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Himmet Büke, programa katılanların sorularını da yanıtlayan Dr. Ece Aynur Onur’a hediye takdiminde bulundu.  Aynı zamanda Askeri Antrolog olan Dr. Aynur Ece Onur’a mezun olduğu branşında da bir söyleşide bulunması teklifinde bulundu.  Onur, başkan Büke’nin teklifine olumlu yanıt verdi.

Halil İbrahim Kara