Flaş Haber Yeni

BURDUR SGK’DA EYT YOĞUNLUĞU

BURDUR SGK’DA EYT YOĞUNLUĞU

Emeklilikte yaşa takınlarla (EYT) ilgili düzenlemenin meclisten geçerek Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumları'nda (SGK) yoğunluk yaşandı. Yurt genelinde olduğu gibi Burdur'da da vatandaşlar, SGK önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşlar bugün sabahın erken saatlerinden itibaren SGK binasının önünde sıraya girdi. İşlemlerini bugün yetiştiremeyen vatandaşlar ise Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde yeniden geleceklerini belirttiler.

Eşinin emeklilik işlemlerini başlatmak üzere Burdur SGK’ya geldiğini belirten Mehmet Ali Temel, EYT geldiği için 4 yıl daha önce emekli olacaklarını ve düzenlemeden memnun olduklarını ifade etti.

https://youtu.be/BfWmsRNOGrg

EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesi ile 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan ve prim gün sayısı ile yıl şartını yerine getiren kişiler EYT düzenlemesinden faydalanabilecek.

Mine Kaya