Flaş Haber Yeni

BURDUR SAKARYA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ, META-STEAM EĞİTİMLERİNE BAŞLIYOR

BURDUR SAKARYA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ, META-STEAM EĞİTİMLERİNE BAŞLIYOR

Burdur Merkez Sakarya İlkokulu’nda, Zuhal – İrfan Bilgin Meta-Steam Atölyesi açıldı.

Prootokol üyeleri, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şubesi, hayırsever Bilgin çifti, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla açılışı yapılan atölyede verilecek olan teknoloji, mühendislik, matematik ve fen uygulama eğitimlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu. Burdurlu hayırsever çift Zuhal ve İrfan Bilgin’in destekleriyle açılan Meta-Steam Atölyesi’ne öğrenciler tarafından da yoğun ilgi gösterildi.

“İLERİ NOKTALARA TAŞINMASI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Burdur Valisi Türker Öksüz açılış programında yaptığı konuşmasında; “Bugün bizim için çok memnuniyet verici güzel bir etkinlik için, güzel bir tören için hep birlikteyiz çünkü aslında hepimiz Türk Milli Eğitiminin eğitim hizmetlerinin en önünde ona hizmet verecek olan insanlarız. Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim gördüğü bu eğitim yuvalarının daha kaliteli ve teknolojik açıdan daha ileri noktalara taşınması bizler için çok önemli. Biz geleceğimiz olan çocuklarımızın hakikaten dünya ile rekabet edebilecek teknolojik gelişmelere açık, onları kullanabilen, yorumlayabilen, okuma alışkanlığı gelişmiş, analiz yeteneği gelişmiş çocuklar olarak yetişmesini istiyoruz. Aynı zamanda tabi onların milli manevi değerlerimizi de özümsemiş, ülkesini seven, insanları seven, her şeyden daha önemlisi iyilik peşinde koşan iyiliğin peşinden her zaman koşmayı bilen insanlar olarak yetişmesini istiyoruz. Bu tabii ki ülkemizin imkanları milli eğitimin imkanları eski ile kıyaslanmayacak derecede artmıştır. Okullarımızı artık çok modern okullar yapıyor onları donatıyoruz, eskiyen okullarımızı, sağlam olmayan okullarımızı daha sağlam hale getiriyoruz güçlendiriyoruz, derslik sayılarımızı her geçen gün arttırıyoruz ama Türk Milli Eğitimine hizmet ederken elbette devletimizin imkanları yanında hayırseverlerimizin katkılarını da bu anlamda değerli buluyorum çünkü onlar hakikaten bizim boş bıraktığımız, tamamlamakta geciktiğimiz noktaları çok hızlı bir şekilde dolduruyorlar, bizlere katkı sağlıyorlar. Bütün hayırseverlere eğitime katkıda bulunan okullarımıza katkıda bulunan hayırseverlerimize huzurlarınız da teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Türkiye Yardım Sevenler Derneğimiz ilimizde oldukça aktif. Hakikaten çok önemli hizmetleri yerine getiriyor okullarımıza çok önemli destekler veriyor. Ben göreve geldiğimden beri katıldığım tam sayamadım 4 veya 5 etkinlik sağ olsunlar İrfan ve Zuhal Bilgin hayırseverlerimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yardım Sevenler Derneği Başkanımıza, Şube Başkanımıza, Yönetim Kurulu Üyelerine, teşekkür ediyorum. Tabi hayırseverlerimize teşekkür ederken onlar bu okuldan mezun olmuş ve kendi okullarına gelip bu katkıları sağlamalarının da çok kıymetli olduğunu düşünüyorum, tekrar ifade etmek istiyorum onları yetiştiren öğretmenlere, anne babalara da bu yardım severlik ruhunu iyilik ruhunu onlara aşıladıkları için onlara da ayrıca teşekkür ediyorum, hak ediyorlar hayırlı olmasını diliyorum. Yapılan matematik, fen, teknoloji mühendislik alanlarının hem okulumuza hem ilimize hayırlı olmasını diliyorum inşallah öğrencilerimiz en iyi şekilde istifade ederler.” dedi.

“META-STEAM ATÖLYESİ EYLÜL AYINDA AÇILACAK”

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Özdemirci; “Sakarya İlkokulu Meta-Steam atölyesi çok yönlü bir atölye, içerisinde teknoloji, mühendislik, matematik ve fen uygulamalarının birlikte yapılabileceği bir alan. Atölye ile ilgili olarak öğretmenlerimiz ilk eğitimlerini aldılar. Eylül ayından itibaren de öğrencilerimiz burada matematik, fen, sanat gibi alanlarda eğitimlerini alacaklar.” dedi.

“EĞİTİM OLMAZSA OLMAZ”

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Başkanı Dilek Bayazıt; “Burdur; eğitime, gönüllülüğe, hayırseverliğe hizmet etmiş vefaya çok değer vermiş bir memleket. En güzel örneğini de değerli bağışçılarımızdan görüyoruz. Eğitim olmazsa olmaz. Yarınlarımız gençlerimize emanet. Atatürk bu cumhuriyeti kurduktan sonra gençlere emanet etmiş.” dedi.

“O KADAR MUTLUYUM Kİ TARİFİ MÜMKÜN DEĞİL”

Hayırsever İrfan Bilgin; “O kadar mutluyum ki tarifi mümkün değil. Eşim ve benim mezun olduğumuz okulda Türkiye’de çok nadir bulunan gör, yap, bul, öğren, öğret ilkesi ile bir sınıf açılmasının bize kısmet olması nedeniyle Allah’a şükrediyorum.” dedi.

Mine Kaya