Flaş Haber Yeni

BURDUR PROTOKOLÜ HALKLA  ULU CAMİİNDE BAYRAMLAŞTI

BURDUR PROTOKOLÜ HALKLA  ULU CAMİİNDE BAYRAMLAŞTI

Burdur Valiliği Mübarek Ramazan Bayramı dolayısıyla Burdur Ulu Camiinde Bayram namazı sonrası bayramlaşma Programı düzenledi.

10 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 07.01'de kılınan Bayram namazı sonrası Burdur Valisi Türker Öksüz ve beraberindeki protokol üyeleri camiye gelen halkın bayramı cami içerisinde kutladı. Programa  Vali Türker Öksüz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Ak Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Garnizon Komutanı Şengezer Şimşek, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, önceki dönemlerdeki Milletvekilleri Bayram Özçelik, Ramazan Kerim Özkan, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, siyasi parti İl başkanları, kurum  müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Cami içerisindeki bayramlaşma sonrası Ulu Cami avlusunda halka çorba ikramında bulunuldu. Akabinde Vali Türker Öksüz günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşmada bulundu.

Vali Öksüz konuşmasında şunları kaydetti:"Değerli Burdurlu hemşerilerim hepimizi bu güzel bayram sabahında sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Hepinizin bildiği gibi çok müstesna mukaddes bir dönemi, yani faziletine bereketine nail olduğumuz Ramazan Ayını geride bırakıyoruz. Bir yandan bunun bahtiyarlığını yaşıyoruz, bir yandan da Ramazan Bayramı’na ulaşmanın da kavuşmanın da huzurunu yaşıyoruz. Hepinizin bildiği gibi bayramlar aslında sevincin dayanışmanın kardeşliğin hatırlamanın, hatırlamanın adil ve hakkaniyetli şekilde bölüşmenin sevabıdır. Bu dönemde, bu bayramlarda sıkılan her el her ikram bizim birliğimizin de beraberliğimizin de harcıdır her zaman. Bizi bayramlar aynı duyguda aynı düşüncede buluşturan aramızdaki umudu sevgiyi birliği beraberliği sağlayan özel günlerdir.

Bu vesileyle Ramazan Bayramımızın kutlu olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bugünün dargınlıkların tamir edildiği, telafi edildiği bir gün olmasını temenni ediyorum. Bizim bayramlarımız birdir. Aslında bayrağımız, bahtığımız, inancımız, tarihimiz de birdir. Onun için bu vesileyle bu birlik beraberlik gününde yaptığımız duaların kabul olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bugünün birliğimize beraberliğimize aramızdaki sevgiye hoşgörüye katkıda bulunmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Hepinizin Ramazan bayramını kutluyorum. Bu vesile ile başta şehit ailelerimiz olmak üzere gazilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Bütün ülkemizin, milletimizin bayramını tebrik ediyor ve şu anda baskıda olan her türlü saldırının altında maalesef zulme maruz kalan Gazze'deki, Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize de Ramazan Bayramının kurtuluşa vesile olmasını ve gerçek bir bayram gibi onları kuşatmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Milletimizin, Burdurlu hemşehrilerimizin Bayramını kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum. "

Halil İbrahim Kara