BURDUR NEDEN YATIRIM ÇEKEMİYOR? CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ AKBULUT AÇIKLADI

BURDUR NEDEN YATIRIM ÇEKEMİYOR? CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ AKBULUT AÇIKLADI

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut: "Burdur'a Yatırım Çekebilmek İçin Daha Avantajlı Teşvik Bölgesine İhtiyacımız Var"

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Burdur'un yatırım teşvik bölgeleri açısından dezavantajlı bir konumda olduğunu vurguladı. Akbulut, "Yatırım teşvik bölgeleri ülkemizde 6 bölgeye ayrılmış en avantajlı bölge 6.bölge. Burdur 6 değil 5’de değil 4’de değil, üçtedir. Ne yazık ki üçte olmasından kaynaklı yatırım çekemiyor. Bu anlamda üç yüz bin nüfusu bir türlü aşamıyor. En az 5.bölge geçmek gibi yüksek bir talebimiz var." dedi.

Ayrıca Akbulut, Batı bölgesindeki Gölhisar, Dirmil, Çavdır, Karamanlı, Tefenni, Yeşilova ve Kemer'e hitap edecek bir organize sanayi bölgesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Çavdır Kayacık bölgesinde uygun yerler bulunduğunu ancak bunların orman arazisi olarak değerlendirildiği için Milli Emlak’a devredilmesinin sağlanamadığını ifade eden Akbulut, "Orman arazisi denilen yer çalılıktan ibaret. Bu nedenle buranın bir an önce Milli Emlak’a devredilmesini ve organize sanayi bölgesinin Burdur’a kazandırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Haber Merkezi