Flaş Haber Yeni

BURDUR MİLLETVEKİLLERİNDEN YENİ YASAMA YILI DEĞERLENDİRMESİ

BURDUR MİLLETVEKİLLERİNDEN YENİ YASAMA YILI DEĞERLENDİRMESİ

TBMM, 28’inci Dönem 2’nci Yasama yılı başladı.

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda, 28. Dönem 2. Yasama Yılı, 1 Ekim 2023 Pazar günü başladı. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında açılış toplantısı gerçekleştirildi. Kurtulmuş'un sunuş konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın eşliğinde Genel Kurul Salonu'na geldi. Genel Kurulda bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Erdoğan konuşmasını yaptı.

TBMM 28.Dönem 2.Yasama yılı başlaması münasebetiyle Burdur Milletvekilleri Çağdaş Burdur Gazetemize yazılı olarak açıklamalarda bulundu.

Yeni yasama yılının açılısına dair yazılı açıklamalarda bulunan AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, şu ifadelere yer verdi; “TBMM 28. Dönem 2.Yasama Yılı çalışmalarımıza Sayın Cumhurbaşkanımızın Gazi Meclisimizde yaptığı hitaplarıyla başladık. Yeni yasama yılımızda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli önderliğinde ve Cumhur İttifakı’nın değerli ve güçlü bileşenleri ile birlikte; Türkiye Cumhuriyeti’nin ve bağımsızlığımızın temel dayanağını oluşturan “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin ışığında, Türkiye Yüzyılı vizyonu hedeflerimiz doğrultusunda 20 yıllık eser ve hizmet siyasetimize devam edeceğiz. Elbette bu süreçte Burdur’un sorunlarına değinip çözüm konusunda gerekli adımların atılması ile ilgili milletvekili kardeşim Mustafa Oğuz ile birlikte güzel şehrimizi TBMM’de en güzel şekilde temsil etmek için çaba sarf edeceğiz. Bütün Burdur’un milletvekili olduğumuzu unutmadan sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmayarak hem sahada hem de TBMM’de her daim hemşehrilerimiz ile birlikte gönül birliği içerisinde olacağız. Bu vesileyle, yeni yasama yılının Burdur’umuza, asil milletimize ve güzel ülkemize hizmet yolunda hayırlı olmasını temenni ediyor, kıymetli hemşehlerimizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut : “Gazi Meclisimizin 28. Dönem 2. Yasama yılı açılışı gerçekleşti. Gazi Meclis'te Halkımızın sesi olmaya, vatandaşlarımızın sorunları için mecliste mücadele etmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz: “28. Dönem 2. Yasama Yılımızın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye Yüzyılı’nda ülkemize yakışır sivil ve yeni bir anayasa çalışması yapılması için tüm milletvekillerimizi, tüm toplumsal kesimleri, bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi yapıcı bir anlayışla, yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz. Rabbimden Burdur’umuza ve milletimize hayırlı hizmetler yapmayı diliyorum.” dedi.

Hale Pak