Flaş Haber Yeni

BURDUR MİLLETVEKİLİ PROF.DR.ADEM KORKMAZ:"BU GECE 252 ŞEHİDİMİZ ŞEHADET ŞERBETİNİ İÇEREK PEYGAMBERE KOMŞU OLMA ŞEREFİNİ KAZANDI"

BURDUR MİLLETVEKİLİ PROF.DR.ADEM KORKMAZ:

Burdur Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Zafer Yürüyüşü’nün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlama programı protokol konuşmaları ile başladı.

Programda konuşma yapan Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Mehmet Akif Ersoy'un şu sözlerini hatırlattı: “Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacak.”

Korkmaz, konuşmasında 15 Temmuz gecesinin önemine değinerek şu ifadeleri kullandı:"15 Temmuz akşamı Türk milletinin sokaklara inerek istiklalini bir kurtuluş anlayışıyla meydanlarda canlarını hiçe sayarak meydanları doldurduğu gecenin sabahında istiklalini yeniden ve güçlü bir şekilde kurtardığı ve koruduğu bir gecenin başlangıcıdır 15 Temmuz akşamı. Hepimiz böyle sivil kıyafetlerimizle Burdur Meydanı’nda buluşma noktasında o gece hareket ettiğimizde gecenin nasıl biteceğini, sabah güneşin nasıl doğacağını bilmiyorduk. Akşamın erken saatlerinde ve gecenin ilerleyen saatlerinde belki çoğumuz o gece ömrünü tamamlayacaktı. Meydana gelenler o gece için heyecan duyanların psikolojisi buydu. Bu gece 252 şehidimiz şehadet şerbetini içerek peygambere komşu olma şerefini kazandı. O gece o meydana çıkan bütün Türk milleti sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Türkiye’nin dışarıdaki sevenleri akrabaları ve Türk milletinden umudunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden umut bekleyen, işaret bekleyen milletlerinde umudu ve o gece o sabahın oluşmasına sabahı bekleyen, sabahın saygınlığını selamlayan insanlarla doldu o sokaklar."

Melisa Adınısever-Hale Pak