Flaş Haber Yeni

BURDUR MİLLETVEKİLİ ADEM KORKMAZ’DAN ENGELLİLER DERNEĞİ’NE ZİYARET

BURDUR MİLLETVEKİLİ ADEM KORKMAZ’DAN ENGELLİLER DERNEĞİ’NE ZİYARET

Ak Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz,  Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneğini ziyaret etti.  Ziyaret 2 Ağustos 2024 Pazartesi günü öğle saatlerinde Burdur Belediyesi Halı Sarayı dernek bürosunda gerçekleşti.

Dernek Başkanı Selçuk Örnek, Başkan Yardımcısı Asım Gümüş’ün hazır bulunduğu ziyarette engelli aileleri ‘Gündüz bakımevi’ ve Halk Eğitim Merkezlerinde ‘El sanatları kursu’ alan engelli bireylerin hatanın 5 günü ayda 20 gün yemek hizmeti verilmesi talep edildi. 


KORKMAZ: “BİR ÇÖZÜM NOKTASI BULMAYA ÇALIŞACAĞIZ”


Halk Eğitim Merkezlerinde el  sanatları kurslarına katılan engelli ailelerinin ‘öğle yemeği’ taleplerinin “23 yaş üzeri öğrencilerin  zorunlu eğitim dışına çıktıkları, mevzuatta yemek verme hükmü bulunmadığı için yemek verilemediği öğrenildiği görüşmede konu hakkında basın mensuplarına konuşan Ak Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz,  “Burdur Engelliler Derneği ve hizmet alanındaki aileleri ile bir değerlendirmede bulunduk. Pratikte birkaç problemleri var bunu ben basından da takip etmiştim. Sağlıklı bir çözüm üretilemiyor. Talepler ile muhataplar arasından mevzuat arasında bir takıp uyuşmazlıklar var. Bir kısmının yasal meselelerden kaynaklandığı, aktif eğitim çağın dışına çıktığı için devlet artık bunu ailelere sorumluluk yüklüyor. Aile bakımı desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanıyor. İkinci olarak devletin tekrar başa döndürme gibi bir konu var. Tüm talepleri ben dinledim. Kurumlarımızla, Halk Eğitim Merkezimiz ile, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile konuyu etraflıca masaya yatırıp, ailelerimizin talepleri ile mevzuat arasından bir uyumlaştırma yapabilme noktasında bir irade ortaya koyacağız. İnşallah bu çalışmalarda ailelerimizin de sorunu giderecek bir çözüm noktası bulmaya çalışacağız.” dedi. 

GÜNDÜZ BAKIM EVİ TALEBİ

Engelli ailelerinin  ‘Gündüz Bakım Evi’ taleplerini değerlendiren Milletvekili Korkmaz: “Konunun çözümü için belediye başkanımız ve ilgili kurum müdürümüz ile konuşacağım.” sözlerine yer verdi.

Halil İbrahim Kara- H.Nesibe Solak