Flaş Haber Yeni

BURDUR MESLEKI EĞİTİM MERKEZI ÖĞRENCİLERİ ALMANYA ve PORTEKIZ'DE STAJ YAPACAK

BURDUR MESLEKI EĞİTİM MERKEZI ÖĞRENCİLERİ ALMANYA ve PORTEKIZ'DE STAJ YAPACAK

Burdur Mesleki Eğitim Merkez tarafından hazırlanarak Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Mesleğimi Avrupa’da Öğreniyorum"  isimli  erasmus plus yurt dışı staj hareketliliği projesi kapsamında Burdur  Mesleki Eğitim Merkezi Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Elektrik Elektronik Teknolojisi alanlarından toplam 8 öğrenci 2 refakatçi öğretmen Almanya’nın Berlin şehrine gittiler.  Almanya yolculuğu öncesi öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile 18 Kasım 2022 Cuma günü Burdur Burdur Mesleki Eğitim Merkezi’nde bir program düzenlendi.

Proje kapsamında 20 Kasım-17 Aralık 2022 tarihleri arasında, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanından 4 öğrenci Kibrit Araç Teknolojisi konusunda faaliyet gösteren bir işletmede 26 gün süre boyunca staj yaparak bu alanda yeni teknolojiler hakkında bilgi edinecekler.

Elektrik elektronik alanında eğitim gören 4 öğrenci ise Elektrik Elektronik Otomasyon Teknolojileri konusunda faaliyet gösteren bir işletmede staj yaparak bu alanda yeni teknolojiler hakkında bilgi edinecekler.

Öğrencilere Okul Müdürü Abdurrahman Can ve Elektrik Elektronik Öğretmeni Ziya Tezkin refakat edecek.

Aynı proje kapsamında Burdur Mesleki Eğitim Merkezi’nden 9 öğrenci 2023 yılının Ocak ayında Portekiz' in Braga şehrinde, belirtilen alanlarda faaliyet gösteren işletmelerde 26 gün süre ile işletme staji yapacaklar.

Önceki yıllarda da yurt dışı öğrenci  stajı konusunda bir çok proje hazırlayarak başarıyla uygulayan ve Burdur sanayisine nitelikli meslek eleman kazandıran  Burdur Mesleki Eğitim Merkezi bu proje ile de ilimiz sanayisinin gelişmesine katkı sağlamaya devam edecek.

Halil İbrahim Kara