Flaş Haber Yeni

BURDUR MERKEZ’DE 2 ANA OKULU DAHA AÇILIYOR

BURDUR MERKEZ’DE 2 ANA OKULU DAHA AÇILIYOR

Kasım ayından itibaren öğrenci kabulüne başlaması beklenen ana okullarında; 36 – 60 ay aralığındaki öğrencilere ücretsiz olarak eğitim verilecek.

Burdur’da yapımı devam eden 2 yeni ana okulunun 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı 1. Ara Dönemi’nden itibaren öğrenci kabulüne başlaması planlanıyor.

Okul öncesi eğitimde okullaşma oranına oldukça önem verilen Burdur’da 2 yeni ana okulu daha hizmete kazandırılıyor. Yapımı süren ana okullarına ilişkin Çağdaş Burdur’a konuşan Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci; “Milli Eğitim Bakanlığımız, okul öncesi eğitimde okullaşma oranına çok büyük önem veriyor. Okul öncesi yaş grubundaki öğrencilerimizin okul öncesi eğitimden yararlanmaları amacıyla okul öncesi eğitim yatırımlarına ilimiz olarak büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda da gerek il merkezimizde gerek ilçe merkezlerimizde ana okullarımızın yapımları devam etmektedir. İlimiz merkezinde de şu an devam etmekte olan 2 tane ana okulumuz var. İnşallah bunlar bir, iki aylık kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılacaktır. Bunlardan bir tanesi merkezde spor lisesinin okullar kampüsü dediğimiz bölgede yer alan 6 derslikli merkez ana okulumuz. Bu okulun şu anda yüzde 80 oranında yapımı bitti ve Kasım ayı gibi geçici kabulünün yapılmasını bekliyoruz. Bağlar Mahallesi’nde Doktor Süleyman Oğuz İlkokulu’nun yanında 4 derslikli bir anaokulumuz da var. O da 2 ay içerisinde yapımı tamamlanarak hizmete girecek. Bu şekilde biz öğrencilerimizin 36, 60 aylık öğrencilerimizin 56 aylık öğrencilerimizin okul öncesi eğitimden olabildiğince fazla yararlanmasını istiyoruz. Hem çalışan anne – babalara bir katkısı olsun hem de öğrencilerimizin ilkokula hazır bir şekilde başlaması için gayret göstermekteyiz. Bununla ilgili gerek Valiliğimiz gerek Bakanlığımız nezlinde bir hassasiyet var. Biz de bu hassasiyeti gözeterek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” açıklamasında bulundu.

NASIL KAYIT YAPTIRABİLİRİM?

Ana okullarına kayıt için belirli bir tarih aralığı bulunmadığını belirten Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, kayıtların ara dönemlerde de olabileceğini belirtti. Müdür Özdemirci; “Ara dönemde de kayıtlar olabilir. Ana sınıfıyla ilgili bir kayıt dönemi zamanı yok. Eğitim almak isteyen velilerimiz okullarımıza gittiği zaman gerekli kayıt işlemleri yapılabilir.” dedi.

MİNE KAYA