Flaş Haber Yeni

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ’NDEN YAŞLILAR GÜNÜ VEFA ZİYARETİ

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ’NDEN YAŞLILAR GÜNÜ VEFA ZİYARETİ

Yaşlılık Araştırma Merkezi gönüllülerinden 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ziyaretleri

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yaşlılık Araştırmaları Merkezi gönüllüleri, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle yaşlılarımızı evlerinde ziyaret etti.

  

Yaşlıların evlerinde gerçekleşen vefa ziyaretleri kapsamında  üniversitenin Yaşlılık Araştırmaları Merkezi Müdürü, Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Say Şahin her yıl Araştırma Merkezi olarak yaşlı bireylerle ilgili yerelde katkı sunacak bir tema belirlendiğini ve bu tema doğrultusunda araştırma ve yayın faaliyetleri gerçekleştirdiklerini, 2024 yılında belirlenen ‘Yalnızlık’ teması kapsamında, ‘Yaşlanan Dünya Yalnız Yaşlanan Burdur’  projesi kapsamında araştırma ve izlem faaliyetlerinin sürdüğünü, Burdur’da yalnız yaşayan yaşlıların belirli aralıklarla Yaşlılık Araştırmaları Merkezi tarafından ziyaret edilerek veri toplama ve izlem çalışmaları yaptıklarını, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde de yaşlılarımızın yanlarında olduklarını aktardı.

  

Doç. Dr. Deniz Say Şahin, Burdur’un TÜİK verilerine göre her yıl yalnız yaşayan yaşlı oranı en yüksek ilk 5 il sıralamasına girdiğini ve bu nedenle Burdur’da yalnız yaşayan yaşlılarla ilgili izlem çalışmalarının, ihtiyaçların belirlenmesi noktasında çok önemli olduğunu söyledi. Yaşlılık Merkezi’nin üniversitenin ‘Evrensel bilgiden, toplumsal katkıya’ mottosu ile faaliyetlerini sürdürdüğünü yerelde de kamu kurumları, yaşlılıkla ilgili vakıf ve dernekler ile iş birliği içinde olduklarını aktaran Doç. Dr. Deniz Say Şahin, yapılan çalışmaları MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve yönetim ekibinin yakinen takip ettiğini ve Burdur’daki yaşlılık araştırmaları için gerekli her türlü desteğin sağlandığını açıkladı. Doç. Dr. Deniz Say Şahin, MAKÜ Yaşlılık Araştırmaları Merkezinin akademi özelinde yapılan ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre ve panel gibi etkinliklerde de ev sahibi ya da katılımcı olarak katkı sunduğunu, ancak yaşlıları tek tek evlerinde ziyaret ederek yerinde yapılan izleme çalışmalarının özellikle toplumsal katkıyı desteklemesi nedeniyle, yaşlılık alanında çalışan bir alan uzmanı olarak daha fazla önemsediğini ve yapılan çalışmaların bu minvalde yürütüldüğünü aktardı.

  

Ayrıca Yaşlılık Araştırmaları Merkezi’nde çoğunluğu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinden oluşan bir gönüllü toplulukları olduğunu, yaşlılar ile ilgili yapılan araştırma çalışmalarının gönüllülük faaliyetleri kapsamında Yaşlılık Merkezi Koordinasyonu ile düzenli olarak yürütüldüğünü,  MAKÜ’de okuyan ve yaşlılık araştırmalarına ilgi duyan her bölüm ve öğrenim derecesindeki öğrencilere de hazırlayacakları lisans ve lisans üstü tezler ile yapacakları araştırmalar konusunda güncel bilgilerin aktarılarak danışmanlık hizmetlerinin verildiğini söyledi.

Haber Merkezi