Flaş Haber Yeni

BURDUR LİSESİ MİZAH DERGİSİ TENEFFÜS’ÜN ÜÇÜNCÜ SAYISIYLA YAYINDA

BURDUR LİSESİ MİZAH DERGİSİ TENEFFÜS’ÜN ÜÇÜNCÜ SAYISIYLA YAYINDA

Burdur Lisesi Çizgili Düşler Karikatür ve Mizah Topluluğu tarafından hazırlanan Teneffüs dergisinin üçüncü sayısı yayınlandı.

Burdur Lisesi’nin her eğitim öğretim yılında bir sayısının yayınlandığı dergide Ceren Özkaynak, Niyayesh Goodarzi, Yağmur Akkuş, Hatice Barakzai, Nazlıcan Kaya, Burhan Özkan, Samira Rahimoğlu, Ümran Bozdemir, Gamzenur Tekeli, Nevres Alkasem ve Fatma Beyza Ülker adlı öğrencilerin karikatürleri yer alıyor.

Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusunu derginin kapağına taşıyan Teneffüs Mizah Dergisi, asrın felaketi olan 6 Şubat 2023 depremlerini de unutmadı. Teneffüs Mizah Dergisi, genellikle öğrenci öğretmen ilişkilerinin anlatırken karikatürleriyle de okuyuculara keyifli anlar sunuyor. Geleneksel hale gelen Burdurlu Karikatürler Köşesi, Burdur’u ve Burdurluyu anlatıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Burdur Lisesi Müdürü Ahmet Demirel; kitle iletişim araçlarının geliştiği, küreselleşmenin arttığı çağımızda karikatürün daha da ilgi çekici bir sanat dalı haline geldiğini belirterek, bizler öğrencilerimizi karikatür sanatına yönelterek onlara yeni bir uğraş alanı açmanın yanı sıra onlarda olumlu yönde davranış değişikliği meydana getirmeyi de amaçlamaktayız.” dedi.

Derginin editörlüğünü de yürüten Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni, karikatürist Said Coşar: “Burdur Lisesi geçmişten günümüze kadar akademik başarının yanı sıra sanat faaliyetlerinin de önemsenmesi gerektiğinin bilinciyle hareket etmiş bir kurumdur. Örneğin okulumuz lise kısmının daha yeni eğitim öğretime başladığı yıllarda; Atatürk, Türkkuşu, The Voice Our School, Sesimiz ve Fen Şubesi gazeteleri çıkmaktaydı. Bunlara ilave olarak okulumuzda resim öğretmeni Abdullah Demiroğlu yönetiminde Şaka adlı bir mizah gazetesi de yayınlanmıştır. Onlardan devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için çalışıyoruz.” dedi.

H. Nesibe Solak