Flaş Haber Yeni

BURDUR KENT KONSEYİ’NİN GÜNDEMİ: HIZLI TREN

BURDUR KENT KONSEYİ’NİN GÜNDEMİ: HIZLI TREN

  • ÇED raporu hazırlanan Eskişehir-Afyonkarahisar-Burdur-Antalya Demiryolu Projesi’nin Burdur-Antalya kesiminin tek hatta düşürülerek 1 milyar liralık bir tasarruf elde edileceği belirtildi.

Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın’ın Başkanlığı’nda toplanan İmar, Şehircilik, Ulaşım ve Trafik Çalışma Grubu,  Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün Eskişehir-Afyonkarahisar-Burdur-Antalya Demiryolu Projesi’nin Burdur-Antalya kesiminin tek hatta düşürülerek 1 milyar liralık bir tasarruf elde edileceği belirtildi. Burdur ve Isparta sınırlarından geçecek yeni bir tek hat güzergahı teklifinde bulundu.

Burdur Belediyesi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda geçtiğimiz Pazartesi günü saat 14.30’da gerçekleşen toplantıda basın mensuplarına konuşan Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın; “Biliyorsunuz hızlı tren Eskişehir çıkışlı, aynı zamanda da Burdur-Isparta ve Antalya güzergahı olarak projelendirilmiş. 9 Haziran 2022 tarihinde son şekli verilmiş 26 bin 396 nolu ÇED raporu hazırlanmıştır. Biz bu ÇED raporunu inceledik. Teknik ekibimizdeki, mimar, mühendis, çevre ve şehir plancısı arkadaşlarımız bu raporu incelediler. Gönen’den sonra Çeltikçi’de 2 ayrı buluşma noktası var. Bu 2 ayrı güzergah çok fazla kilometre hattın artmasına neden olacağı gibi, ekonomik yönden de 2 şehri imarı olarak bir takım sıkıntılar yaşatacağı için Burdur Kent Konseyi İmar, Şehircilik, Ulaşım ve Trafik Çalışma Grubumuzun tek yön (tek hat) önerisini sizlerle paylaşıyoruz” açıklamasında bulundu

ÇALIŞMA GRUBU BAŞKANI KUTLUER, 94 KİLOMETRE KISALACAK YENİ TEK HAT TELİFİNİ PAYLAŞTI

Burdur Kent Konseyi İmar, Şehircilik, Ulaşım ve Trafik Çalışma Grubu Başkanı Ali Orhan Kutluer; “Burdur ve Isparta 2 ayrı hat olacak projelendirilmiş. Bizim teklifimiz Burdur hattından trenin gelip, Isparta üzerinden Çeltikçi’ye ulaşması. Böylece 279 kilometrelik 2 ayrı toplam hat, 185 kilometreye inecek. Yani 94 kilometrelik bir hat kısalacak. Bunun da maliyeti etkisi yüzde, 1 milyar liralık bir ekonomik tasarruf sağlanacak. Teklif ettiğimiz bu hat, hem Burdur, hem Isparta’ya uğramış olacak. Burdur ve Isparta arasında trenle seyahat etmek te mümkün olacak” dedi.  

Toplantı Burdur Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Say’ın ÇED raporu hazırlanan hızlı tren projesi hakkında  düşünce ve görüşlerini belirtmesi ile son buldu.   

Vekil Özçelik'in Hızlı Tren yanıtı için TIKLAYINIZ

Halil İbrahim Kara

.