Flaş Haber Yeni

BURDUR KENT KONSEYİ’NDEN GAZETEMİZE ZİYARET

BURDUR KENT KONSEYİ’NDEN GAZETEMİZE ZİYARET

Ziyarette ilimizdeki içme suyu çözümü hakkındaki görüşlerini açıklayan Başkan Akın: “Durağan su,  içme suyu barajı olmadan bu sorunun çözülmeyeceği bellidir.” dedi.

Halk ekmek’ büroları gibi bir takım bürolar kurulup Çölyak hastası ailelerin de bu ekmeğe ulaşması elzemdir diye düşünüyorum.” dedi.

Haziran ayının 26’sında yapılan seçimli olağan genel kurulda yeniden Burdur Kent Konseyi  (BKK) Başkanı seçilen Orhan Akın, Çağdaş Burdur Gazetesi sahibi Hasan Ali Daldal’ı gazetemiz merkez bürosunda ziyaret etti. Bugün öğle saatlerinde gerçekleşen ziyarette BKK Yürütme Kurulu Üyesi ve Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Asım Gümüş,  Tepe Mahallesi Muhtarı BKK Yürütme Kurulu üyesi Mustafa Aktaş, BKK Sekteri Mesut Şavklı da katıldı.

BKK Başkanı Akın,  ziyarette Gazetemiz Sahibi Hasan Ali Daldal’a bugüne kadar konseye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz Sahibi Hasan Ali Daldal, yeniden Burdur Kent Konseyi başkanlığına seçilen Orhan Akın ve yönetim kuruluna başarılar diledi.

ZİYARETİN KONUSU BURDUR GÜNDEMİNDEKİ İÇME SUYU VE ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN ÜRETİLEN GLUTENSİZ ÜRÜNLER OLDU

Ziyarette Burdur’un gündemindeki ilk sıradaki yerini koruyan içme suyu ile Burdur Mehmet Akif Halk Eğitim Merkezi’ne hayırsever Ahmed Baraka’nın vefat eden eşi Aysun Baraka adına yaptırdığı ‘Çölyak Atölyesi’ oldu.

Küresel ısınmadan kaynaklı yağışların ilimizde de azalması dolayısı ile içme suyu amaçlı açılan derin kuyularda su seviyesi aşağıya düşmüştü. Su seviyesi ile birlikte çıkarılan su miktarı da her yıl azalmış ve halen azalmaya devem etmektedir.  Artan nüfus ve kullanım alanlarının da artmasına karşılık su miktarlarının azalması Burdur’da içme suyu sıkıntılarına neden olmuş, Burdur gündeminde ilk sıralarda yer almıştı.  Gazetemizi ziyaret eden Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın,  içme suyu çözümü hakkında görüşlerini şu şekilde paylaştı: “Suyun siyasetinin olmayacağını hep beraber biliyoruz. 1 bardak suya ulaşım noktasında sıkıntı yaşanırsa bütün Burdur halkı olarak yaşarız. Durağan su,  içme suyu barajı olmadan bu sorunun çözülmeyeceği bellidir.” dedi. 

Başkan Akın: “Kesin çözüm ivedilikle bir baraj suyunun ilimize sağlaması ile bu içme suyu sorunu çözülür.” sözlerine vurgu yaptı.

“HALK EKMEK GİBİ BÜROLAR KURULMALI” VURGUSU

Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi’ne hayırsever Ahmed Baraka’nın vefat eden Burdurlu eşi Aysun Baraka adına yaptırdığı ‘Çölyak Atölyesi’nde üretilen ürünlerin ilimizdeki Çölyak hastalarına ulaşımı konusundaki görüş ve düşüncelerini ortaya koyan BKK Başkanı Orhan Akın: “Çölyak hastalarının bize talebi olmuştu. Biz bu talebi yerel yöneticilere defalarca ifade ettik. Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Hamit Kayacıoğlu’nun da büyük destekleri, hayırsever bir iş adamının da olaya sahip çıkışı ile zor bir iş başarıldı. Ailelerin açılıştaki mutluluğuna hep beraber şahit olduk. Önemli olan maliyetine üretilen bu ekmeklerin hem şehir merkezinde hem ilçeler de bu ekmeğe ulaşmada sıkıntı yaşadıklarını biliyoruz. Gıdaya ulaşımı ile ilgili güzel bir organizasyon yapılması lazım. Zira belirli bir esnaflara verilirse burada tekelleşme söz konusu olur. Tekrar ekmeğin (Antalya) Kepez’den getirilen rakama (fiyata) ulaşması hepimizi üzecektir. Burada üretilen glutensiz üretilen ürünlerin Çölyak hastası ailelerine ulaşmasından bizim bir önerimiz var. Burdur Merkez’de ‘Halk ekmek’ büroları gibi bir takım bürolar kurulup Çölyak hastası ailelerin de bu ekmeğe ulaşması elzemdir diye düşünüyorum.” dedi.

Halil İbrahim Kara