Flaş Haber Yeni

BURDUR KENT KONSEYİ’NDEN ANLAMLI ZİYARET

BURDUR KENT KONSEYİ’NDEN ANLAMLI ZİYARET

Burdur Kent Konseyi (B.K.K.)  Başkanı Orhan Akın ve beraberindeki yürütme kurulu başkan ve üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde BKK Kadın Meclisi Başkanı Sevim Zorlu’yu Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nda depremzedeler için açılan dikiş-nakış  atölyesinde ziyaret ettiler.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu, B.K.K. Yürütme Kurulu Üyeleri Ayhan Mete, Mustafa Aktaş, B.K.K. İmar- Şehircilik-Ulaşım ve Trafik Çalışma Grup Başkanı Ali Orhan Kutluer,  B.K.K. Sekreteri Mesut Şavklı’nın  hazır bulunduğu ziyaret 7 Mart 2023 Salı günü  saat 15.00’da gerçekleşti.

BAŞKAN AKIN’IN KONUŞMASI

Ziyarette basın mensuplarına konuşan Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın: “İlimize gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması yönünde güzel ürünler üretiyorlar. Çok güzel ürünler çıktığını burada gördük. Emeği geçen kardeşlerimize, ablalarımıza teşekkür ediyoruz,   takdir ediyoruz.  Allah yaptıkları emekleri mahşerde de karşılarına çıkarsın.” dedi.

BAŞKAN ZORLU’NUN KONUŞMASI

Burdur Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Zorlu; “Yardımların dışında öncelikle çocuklarımıza örgü kazak, bere büyüklere örgü kazak atkı ve benzeri ihtiyaçlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Gelen talepleri doğrultusunda Burdur Ticaret ve Sanayi Odamızın ve Burdur Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezlerimizin, buraya gelen hanım efendilerin desteği ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ki; depremzedelerimize bir nebze destek olalım istiyoruz. Tabi bu uzun bir süreç, kendileri ile görüşüyoruz, ne yapmamız gerekiyorsa çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettireceğiz. Katkı sağlayan herkese çok çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

MÜDÜR KAYACIOĞLU’NUN KONUŞMASI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu konuşmasında; “Son yüzyılın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Yaşanan felaket 11 ilimizi etkiledi. Yıkıcılığına çok yüksek olan depremlerde  ne yazık ki bölgede 7’den 70’e herkes etkilendiği gibi ayakta bir binamız da kalmadı. Necip Türk milleti ülkenin dört bir yanından  büyük fedakarlık göstererek bütün yardımlarını sunmaya çalıştı, sunmaya da devam etmektedir. Bu bağlamda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı  Halk Eğitim  Merkezleri olarak 81 ilde üstümüze düşen vazifeyi yapmaya çalıştık. İlk andan itibaren hayırseverlerden gelen bağışlarla binlerce kumanya hazırladık. Yine atölyelerimizde uyku tulumu, nevresim, atkı, bere, şal gibi ürünlerin üretilmesinde katkı sunmaya çalıştık. Halk Eğitim Merkezleri büyük bir kurum. Sadece kendi bünyelerinde değil bugün Ticaret ve Sanayi Odamızda olduğu gibi iş birlikleri yaparak da atölyeler kurup değerli halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Köy Yaşam Merkezleri, Kurs Merkezleri olsun her yerde üretime katkılar sunuldu.” bilgilerini paylaştı.

BURDUR KENT KONSEYİ’NDEN AÇIK TEŞEKKÜR

Burdur Kent Konseyi  Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada: “Depremzedelerimiz için gecesine gündüzüne katan emektar, kıymetli B.K.K. Kadın Meclis Üyelerimize ve aynı zamanda Gönüllü katılan kıymetli kadınlarımız; Nuray Zeybek, Nuray Erkalp, Gülseren Uygun, Necla Ünsal, Ayşe Süheyla Çal, Seval Hıdıroğlu, Sebahat Gümüş, Fatma Sarsan, Gül Kaygaz, Safiye Çoban’ a ve Halk Eğitim Merkezi Türk Gelenekleri El Sanatları usta öğreticimiz Nuray Zeybek’ e ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz.” denildi. Halil İbrahim Kara