Flaş Haber Yeni

BURDUR İNSANİ YARDIM DERNEĞİ'NDEN (İHH) 72 YETİM ÇOCUĞA DESTEK

BURDUR İNSANİ YARDIM DERNEĞİ'NDEN (İHH) 72 YETİM ÇOCUĞA DESTEK

BURDUR İHH YETİM ÇOCUKLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

Burdur İHH İnsani Yardım Derneği, yardım faaliyetlerine başladığı 2016 yılından bu yana Burdur ilinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş bütün insanlara gerekli insani yardımı ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek için faaliyetler gerçekleştirmektedir. İnsani yardım ve insan hakları alanlarındaki çalışmalarını yürütürken İHH (İnsani Yardım Vakfı) ile birlikte Türkiye ve dünyanın dört bir yanında yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik duygusunun gelişmesini öncelemiş; buna yönelik birçok sosyal ve kültürel proje üretmiştir. İnsani Yardım Derneği, Acil yardımların yanı sıra, ülkelerin kalkınmasına destek olacak okul, yetimhane, cami, su kuyusu, hastane gibi kalıcı eserlerin inşasına da katkı sağladı.

Yetimlere yönelik çalışmalarına 31 yılı aşkın süredir devam eden İHH, yetimler büyüyüp kendi ayakları üzerinde durana kadar onlara daima destek olmayı hedefliyor.

BURDUR’DA 72 YETİM ÇOCUĞA DESTEK

Burdur İHH yetim çalışmalarına ara vermeden devam ederek Burdur’da 72 yetime her ay düzenli sponsorluk desteğinin yanı sıra, doğum günlerinde, karne günlerinde ve bayramlarda hediyelerle yanlarında olmaya çalışıyor.

Sadece Türkiye genelinde değil, bağışcıların destekleri ile mazlum coğrafyalarda 286 yetime her ay 400 TL olarak düzenli sponsorluk ödemelerini gerçekleştiren Burdur İHH, 2024 yılında daha çok yetimi ve ihtiyaç sahibini sevindirmeyi hedefliyor.

TOPLAM 3.697.00 TL BAĞIŞ

Burdur İHH 2023 yılı Yardım Çalışmaları çerçevesinde ise İl genelinde ve Dünya’da (Kumanya Paketi, Zekat Yardımı, İftar/ Sahur Yardımı, Fitre/Fidye Yardımı, Yetim ve Yoksul Bayramlık Yardımı, Su Kuyusu, Yetim Sponsorluk) toplam 3.697.00 TL bağış topladı.

MELİSA ADINISEVER