Flaş Haber Yeni

BURDUR İL ÖZEL ÖZEL İDARESİ’NDEN YENİ BİR HİZMET DAHA…

BURDUR İL ÖZEL ÖZEL İDARESİ’NDEN YENİ BİR HİZMET DAHA…

SAHİPSİZ HAYVANLAR MOBİL KISIRLAŞTIRMA ARACI HİZMETE GİRDİ

Yol çalışmalarından, içme suyuna, tarımsal hizmetlerden sağlık, turizm, eğitim ve güvenliğe varıncaya kadar bir çok alanda hizmet  verip yatırımlar yapan Burdur İl Özel İdaresi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. İl Özel İdaresi kaynakları ile satın alınan ‘Sahipsiz hayvanlar mobil kısırlaştırma aracı’ hizmete girdi.  Dün hizmete giren araçta ilk kısırlaştırma Yazıköy Köyü’nde yapıldı.  Saat 12.00’da eski Yazıköy Köyü Camii önünde tam donanımlı ‘Sahipsiz hayvanlar mobil kısırlaştırma aracı’ içerisinde yapılan kısırlaştırma operasyonu sonrası basın mensuplarına bilgi veren Burdur Valisi Ali Arslantaş;  “Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili çok önemli projenin başlangıç aşamasındayız. İl Özel İdaremiz 193 köyümüzde hizmet verecek mobil sahipsiz hayvan kısırlaştırma aracını hizmete alıyoruz. Memleketimize hayırlı olsun. Sistem nasıl çalışacak? Burada veterinerimiz var. Ameliyathane dahil bütün imkanlar aracımızın içerisine kurulmuş durumda.  Ne kafeslerimiz var agresif hayvanlar için.  Köy muhtarlarımız belirli plan programı dahilinde arkadaşlarımızla irtibata geçecekler. Bugün Yarıköy’deyiz. Yarın bir başka köyde olacağız. Sahipsiz erkek-dişi hayvanların tamamı kısırlaştırılacaklar. Hayvanların geçirdikleri operasyondan sonra iyileşme sürecini de muhtarlarımızla birlikte İl Özel İdaremiz Veterinerlerinin doğal ortamına bırakılmasına karar verdikten sonra doğal ortamlarına bırakılacaklar. İlçemiz, merkezimiz,  beldelerimiz, 193 köyümüz, beldelerimizin tamamında vatandaşların çağrılarına kulak verecek bir sistemi arkadaşlarımız kuruyor.” açıklamasında bulundu.

KAÇ SAAT ÇALIŞACAK?

Basın mensuplarının ‘Sahipsiz hayvanlar mobil kısırlaştırma aracının hangi saatler arasında çalışacak?’ sorusunu yanıtlayan Vali Ali Arslantaş; “Acil afet ve kaza anların 24 saat çalışacak. Onun dışında normal mesaisinde çalışacak memurlarımız” dedi.

GENEL SEKRETER ERTİLAV’DAN BİLGİ ALDILAR

Öte yandan Burdur İl Özel İdaresi Veteriner Hekimi Ahmet Arvasi Günel, MAKÜ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uygulama Merkezi Öğretim Görevlisi Durmuş Kahraman’ın kısırlaştırma operasyonunu yaptığı araç içerine giren Burdur Valisi Ali Arslantaş, Ak parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İl Genel Meclisi Murat Akbıyık, Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav’dan araç ve özellikleri hakkında bilgi aldılar.

Halil İbrahim Kara