Flaş Haber Yeni

BURDUR İL ÖZEL İDARESİ 2023 YILI BÜTÇESİ 420 MİLYON LİRA

BURDUR İL ÖZEL İDARESİ 2023 YILI BÜTÇESİ 420 MİLYON LİRA

Burdur İl Genel Meclisi 2023 yılı 2023 yılı bütçe görüşmelerini tamamladı. 26 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 14.00’da Burdur İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonu’nda Meclis Başkanı Murat Akbıyık Başkanlığı’nda toplanan Ak Parti, MHP, CHP ve İyi Partili meclis üyeleri 2023 yılı bütçesini onayladı. Tarımdan, eğitime, ulaşımdan, su ve kanal işlerine varıncaya kadar her alanda hizmet veren Burdur İl Özel İdaresi 2023 yılı bütçesi 420 milyon lira olarak kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Halil Candan’ın komisyon raporunun okumasının ardından bütçe, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Ayrıca toplantıda palan ve bütçe komisyonu raporu ve bütçe kararnamesi, gider-gelir bütçesi, madde madde okundu. Ayrıntılı harcama ve finansman programı üçer aylık olarak okunarak oylandı. İl Genel Meclisi üyeleri arasından yapılan oylamada tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN AKBIYIK, 420 MİLYONLUK 2023 YILI BÜTÇESİNİN HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Bütçe görüşmeleri sonrası kısa bir kısa bir konuşmada bulunan Burdur İl  Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık: “Yirmi günlük çalışmanın sonucunda belirlenen 420 Milyon TL’lik bütçe ile köylerimizde ikamet eden çok değerli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak ve çağın gereklerine uygun hizmetler yapmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede köylerimizde sürdürdüğümüz altyapı hizmetlerinin, yol ve ulaşımdan, su ve kanal hizmetlerinin yanında eğitimden spora, sağlıktan tarıma kadar birçok kamu yatırımı, kültürel ve sosyal içerikli hizmetlerin de içerisinde yer alma gayretindeyiz. 2022 yılı içinde Valimiz Ali Arslantaş, milletvekillerimiz, il başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, il özel idaresi genel sekreterimiz, genel sekreter yardımcımız, birim müdürlerimiz, muhtarlarımız ve çalışma arkadaşlarımız ile birlikte; planladığımız programımızı bütçe imkânları doğrultusunda siz saygıdeğer meclis üyelerimiz ile ortaklaşa fikir birliğinde bulunarak tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu duygu ve düşünceler ile bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, valimize, milletvekillerimize, il başkanlarımıza, 20 gündür büyük bir özveri ve gayret ile çalışan bütçe ve komisyon başkanımıza, bütçe komisyon üyelerimize, yaklaşık 4 yıldır birlikte görev yapmaktan onur duyduğum siz değerli il genel meclis üyelerimize, İl Özel İdaresi genel sekreterimize, genel sekreter yardımcımıza, birim müdürlerimize, kurum içerisinde ve sahada gece gündüz demeden canla başla çalışan çalışma arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle 2023 yılı bütçemizin  çalışmalarımıza olanak sağlayacak şekilde  ilimize ve köylerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum sayın meclis üyelerimiz” dedi.

GENEL SEKRETER ERTİLAV,  İL GENEL MECLİS ÜYELERİNE HİTAP ETTİ

Dilek ve temennilerden sonra meclis üyelerine hitaben kısa bir konuşmada bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav: “Plan ve bütçe komisyonunun yaptığı gayretli çalışmalar bugün itibari ile sonuca ulaşmış durumdadır.” Komisyon Başkanı Halil Candan ve başkan vekili ve üyelerine teşekkür etti.  2023 yılı bütçesinin Burdur’a ve köylere daha iyi daha çok, daha verimli nasıl daha verimli hizmet edebilirin araştırması olduğunu sözlerine ekleyen Ertilav, “Yine 2022 yılında İl Genel Meclis Başkanımızın ifade ettiği gibi, Sayın Valimizin başkanlığında 2021 yılına göre çalışmalarımız alt yapıda üst yapıda yüzde 100 ün üzerinde artışla gerçekleşmiştir.  Hamt olsun. Bugünkü plan bütçe komisyonumuzun çalışması sonucunda ortaya çıkan 420 milyon liralık  bütçemizde yine İlimizin yolundan,  kilit parkesine içme suyundan,  sulamasından, yine çiftçilerimize tohum desteğinden birçok alana kadar bu bütçe ile hizmet edilecektir. İnşallah geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çalışmalarımızın artan oranda bu bütçe ile devam edeceğinden hiçbir kuşkumuz yoktur.  Bu duygu ve düşünceler ile 2023 yılı Cumhuriyetimizin 100. yılına denk geliyor.  2023 yılı bütçemizin İlimize, ülkemize hayırlar getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.  Bu imkanları bize sunan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, valimize, milletvekillerimize, il başkanlarımıza, il genel meclis başkanıma, il genel meclis üyelerime ve il özel idaremizin mesai merfumu gözetmeden çalışan gayret gösteren çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu. 

Halil İbrahim Kara