Flaş Haber Yeni

BURDUR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BAŞARILI OPERASYONLARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

BURDUR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BAŞARILI OPERASYONLARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Halkımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz, yaş, kış, soğuk, sıcak demeden canla başla çalışan Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri balarılarına bir yenisini daha ekledi. Narkotikten kaçakçılığına varıncaya kadar her alanda yaşanan olayların aydınlatılmasında Türkiye’deki ilk sıradaki yerine koruyan Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan, kullanan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalara da kararlılıkla devam edilmektedir. Bu kapsamda  yapılan başarılı çalışmalar, Burdur Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığı Burdur kamuoyuna duyuruldu.

“15 OLAYDA 26 ŞAHSA İŞLEM YAPILDI, 2 ŞAHIS TUTUKLANDI

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 24.10.2022-04.11.2022 tarihleri arasında, meydana gelen 15 olayda 26 şahsa işlem yapıldığı bildirildi.

 İşlem yapılan şahısların üzerlerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda kullanılması ve ticareti yasak olan 5 ayrı cinste uyuşturucu madde ele geçirildi.  Zehir taciri 2 şahsın çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı açıklandı.

 GENEL ASAYİŞ ÇALIŞMASI

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan  kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edildiği açıklandı.

Burdur Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile yapılan açıklamada; “Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 25 Ekim – 03 Kasım 2022 tarihleri arasında çalışma yapılmıştır.Yapılan çalışmalarda; 10 adet av tüfeği, 3 adet kesici alet (bıçak), 5 adet tabanca,  silahlara ait  47 adet fişek ele geçirilmiş. 6 şahıs hakkında  “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan adli işlem yapılmıştır.”

3 HIRSIZLIK OLAYININ TAMAMI AYDINLATILDI

“Mal varlığına karşı işlenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaşlarımızın maddi zararlarının giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda  meydana gelen 3 hırsızlık olayının tamamı aydınlatılmış ve tespit edilen 4  şüpheli şahısın tamamı yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır.”

ARAMASI BULUNAN 42 ŞAHIS YAKALANDI, 32’Sİ TUTUKLANDI

“Aranan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda,  hırsızlık, kasten yaralama, tehdit, dolandırıcılık ve benzeri farklı suçlardan  aranması olan toplamda 42 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, 32 şahıs tutuklanmış, 10 şahıs serbest bırakılmıştır.

Yakalanan şahıslardan ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan 1 şahıs, ‘Basit yaralama’ suçundan 7 yıl hapis cezası ile aranan 1 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.”

EMNİYET EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK OPERASYONU

“Kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin 24 Ekim – 03 Kasım 2022 İlimiz genelinde meydana gelen 5 olayda 7 şahsa işlem yapılmıştır.

Bahsi geçen olaylarla ilgili şüpheli şahısların üzerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda toplam; 45 bin 320 adet boş makaron,  9 bin 93 adet doldurulmuş makaron,  41,230 kg kıyılmış tütün,  bin 134 adet menşei belli olmayan emtia, 33 adet Samsung marka kaçak tuşlu cep telefonu, 20 adet REDMİ marka çeşitli modellerde kaçak cep telefonu, 14 adet İPhone marka çeşitli modellerde kaçak cep telefonu, 20 adet yurt dışı menşeli kaçak şarj cihazı, 1 adet Star Becheverria Eibar ESPANA 9 mm ibareli tabanca, şarjöre takılı 5 toplam 43 adet 9x19 mm fişek ele geçirilmiştir.” denildi. 

Halil İbrahim Kara