Flaş Haber Yeni

BURDUR İHH KADINLARI, KADIN CİNAYETLERİNE VE GAZZE'DEKİ SALDIRILARA DİKKAT ÇEKTİ

BURDUR İHH KADINLARI, KADIN CİNAYETLERİNE VE GAZZE'DEKİ SALDIRILARA DİKKAT ÇEKTİ

Burdur'da İHH İnsani Yardım Derneği üyesi kadınlar kadın cinayetlerini basın açıklaması ile protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 13.30'da bir araya gelen Burdur İHH Kadın Kolları Yönetimi Sorumlusu Burcu Yağcı ve derneğe üye kadınlar, İstanbul'da İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in öldürülmesine tepkisini dile getirdi.

Gazetecilere açıklama yapan Yağcı, Gazze’deki insanlık dışı saldırılara ve Türkiye’de artan bireysel şiddet olaylarına dikkat çekerek,"Ülkemizde de son zamanlarda artan ve her birimizi üzen ferdi şiddet ve suç hadiseleri meydana gelmektedir. Yaşanan bu hadiselerde, nice canlar hayatlarını kaybediyor ve nice aileler yakınlarının acısını yaşıyor. Son olarak, geçtiğimiz hafta Fatih’te yaşanan elim hadisede, gencecik iki kız evladımız maalesef katledildi. ülkemizde de son zamanlarda artan ve her birimizi üzen ferdi şiddet ve suç hadiseleri meydana gelmektedir. Yaşanan bu hadiselerde, nice canlar hayatlarını kaybediyor ve nice aileler yakınlarının acısını yaşıyor. Son olarak, geçtiğimiz hafta Fatih’te yaşanan elim hadisede, gencecik iki kız evladımız maalesef katledildi." dedi.

"Benzer olayların önüne geçilmesi için acil bir şekilde tedbirlerin artırılmasını, adli ve hukuki adımların atılmasını beklemekteyiz"

Benzer olayların önüne geçilmesi için acil tedbirlerin artırılması ve adli, hukuki adımların atılması gerektiğini vurgulayan Burcu Yağcı; "Onlarca suç kaydı bulunan insanların toplumun içerisinde tehlike saçtığı bilinmektedir. Cinayet, uyuşturucu, taciz, tecavüz, gasp ve hırsızlık suçları başta olmak üzere işledikleri suçlarla masum insanlara zarar veren suçluların topluma karışmalarının önüne geçilmelidir." ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu ile mücadele acil bir ihtiyaç"

Adalet Bakanlığı’nın 2024 verilerine göre, ceza infaz kurumlarındaki mahkumların %33,7’sinin uyuşturucu madde ile bağlantılı suçlardan ceza aldığına dikkat çeken Yağcı, "Bu istatistik, uyuşturucu ile mücadelenin ne kadar acil bir ihtiyaç olduğunu açıkça ortaya koymaktadır." şeklinde konuştu.

"Tüm vicdanlı yürekler bir araya gelmelidir"

Suçluların cezalandırılması ve ıslahı için infaz yasasında değişiklik yapılması gerektiğini savunan Yağcı, sokakların kadınlar ve çocuklar için daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini belirtti "Sivil toplum kuruluşları, yöneticiler, ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ihtiyaç duyulan adımları atmalı, toplumsal huzur ve güvenin tesisi için gerekenleri yapmalıdır. Yeryüzünün tüm kirliliklerine karşı, akışı değiştirecek güçlü bir ses oluşturmak için tüm vicdanlı yürekler bir araya gelmelidir. Şefkati ve merhameti öncelemeli, acıları paylaşmalı ve yeni acıların  yaşanmaması için gerekli tedbirleri almalıyız.  Ülkemizdeki cinayet, vahşet, uyuşturucu ve istismar gibi her türlü kötülüğe karşı hep birlikte mücadele etmeli; Filistin’de yaşanan işgalci İsrail soykırımına karşı da sesimizi yükselterek tüm bu kötülüklere dur demeliyiz!" diyerek toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Son olarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarına da dikkat çeken Burcu Yağcı, "Tüm dünyanın şahit olduğu üzere, apartheid rejimi İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları devam ediyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 50 binden fazla Gazzeli şehit oldu, 100 bini aşkın kişi ise yaralandı," diyerek uluslararası toplumun tepkisizliğini eleştirdi. "İsrail, Kudüs, Gazze, Lübnan'ı hedef alırken, İslam ülkeleri harekete geçmelidir" ifadeleriyle çağrıda bulundu.

 

Yağcı, "Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz," dedi.

Melisa Adınısever