Flaş Haber Yeni

BURDUR İHH İNSANİ YARDIM DERNEĞİ, BURDUR VE 17 ÜLKEYE YARDIMLARINI ULAŞTIRDI

BURDUR İHH İNSANİ YARDIM DERNEĞİ, BURDUR VE 17 ÜLKEYE YARDIMLARINI ULAŞTIRDI

Burdur İHH İnsani Yardım Derneği “Kardeşliğe Çağrı” sloganıyla yaptığı kurban organizasyonu ile hem Burdur’da  hem de 17 farklı ülkede mazlumları sevindiren bir çalışma yaptı.

EN ÇOK BAĞIŞ: FİLİSTİN ve DEPREM BÖLGESİ

Dernek vekâleten aldığı 189 kurban hissesini başta Türkiye’de deprem bölgesi, Filistin ve Kenya olmak üzere 17 farklı ülkede mazlumlara ulaştı. Bu ülkeler içinde Bosna Hersek’ten Kırgızistan’a, Sudan’dan Arakan’a kadar dünyanın farklı yerlerinde kurban kesimi gerçekleştirildi.

Kenya’daki çalışmalara katılan Yönetim Kurulu üyesi Osman Altındal, kurban vekâletlerinin kesim ve dağıtımına bizzat katıldı. 13-20 Haziran arasında bölgede 630 kurban hissesini 4 farklı bölgede kesimine şahitlik ederek Burdur’a döndü.  

 

YETİMLERE BAYRAMLIK

Hanım çalışmaları koordinatörü Firdevs Cemaloğlu ve Yetim biriminden Hatice Sena İpek tarafından, İlde Burdur İHH tarafından her ay düzenli desteklenen 64 evladımıza hem karne hediyesi hem de bayramlık olarak 900 TL tutarında kıyafet çeki dağıtımı yapıldı. Ayrıca İdlib’teki 50 yetim çocuğa bayramlık kıyafet organizasyonu gerçekleştirdi.

 

ET PAYI DAĞITIMI

Burdur’da  çalışmaları yürüten, İHH Yardım çalışmaları koordinatörü Ali Osman Özkan ve Dernek personeli Zeynep Aytar, kurban bayramı boyunca et paylarını toplayarak kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. Bağışçıların derneğe gelerek teslim ettiği 216 et payı hissesi dağıtılarak toplamda 864 kişiye kurban eti ulaştırılmış oldu.

İHH insani yardım vakfı tarafından Kayseri’de kesilen kurbanlardan da önümüzdeki hafta 200 et payı hissesi daha dağıtılarak mazlumların mutluluğuna vesile olunacak.

 

 

TEŞEKKÜR

Burdur İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Çetinkaya; Kurban Bayramı dolayısıyla 189 vekâletle kurban, 216 et payı hissesi ve 125 yetime bayramlık bağışı yapan gönüllülerine teşekkür ederek, başta ilimiz ve Gazze olmak üzere dünyanın 17 farklı bölgesinde mazlumları sevindirmek için Burdur İHH’yı aracı kılan herkese teşekkür ederek yardım çalışmalarının 12 ay boyunca devam ettiğini belirtti.

Hale Pak