Flaş Haber Yeni

BURDUR FINDIĞI, PAZAR TEZGAHLARINDA ALICILARINI BEKLİYOR

BURDUR FINDIĞI, PAZAR TEZGAHLARINDA ALICILARINI BEKLİYOR

Burdur Fındığı, Pazar tezgahlarında 100 TL’den alıcılarını bekliyor.

Taze fındık, Burdur pazarlarında yerini aldı ve kilogram fiyatı 100 TL'den satışa sunuluyor. İçerdiği zengin besin öğeleri sayesinde sağlık açısından da birçok fayda sunan bir kuruyemiş olan fındık, . Sağlık açısından sayısız faydası bulunan fındık, hem atıştırmalık olarak hem de yemeklerde kullanılabilecek besleyici bir seçenek sunuyor.

FINDIĞIN FAYDALARI NELERDİR?

VİTAMİNLER BAKIMINDAN ZENGİNDİR

Fındık, E, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin bir kuruyemiştir, ayrıca magnezyum, kalsiyum, demir, çinko ve potasyum gibi minerallerle doludur. Fındık aynı zamanda, vücudun enerji üretiminde, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve kemik sağlığının korunmasında önemli rol oynamaktadır.

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER VE BEYİN FONKSİYONLARINI İYİLEŞTİRİR

Taze fındık, yüksek oranda sağlıklı yağ asitleri ve lif içerir. Bu sayede, kötü kolesterol seviyelerini düşürerek kalp sağlığını destekler. Aynı zamanda, içeriğindeki omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar sayesinde beyin fonksiyonlarını iyileştirir ve yaşa bağlı zihinsel gerilemenin önüne geçer. Düzenli fındık tüketimi, hafıza gelişimini destekleyebilir ve odaklanma yeteneğini artırabilir.

OLASI ZARARLAR VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR NELERDİR?

Her ne kadar taze fındığın sağlık açısından birçok faydası bulunsa da, aşırı tüketim bazı olumsuz etkilere yol açabilir. Fındığın yüksek kalorili bir besin olması nedeniyle, kontrolsüz tüketimi kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca, bazı bireylerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Alerjisi olan kişilerin fındık tüketiminden kaçınması önerilir. Bunun yanı sıra, yüksek yağ içeriği nedeniyle sindirim problemleri yaşama olasılığı da bulunmaktadır.

H.NESİBE SOLAK