Flaş Haber Yeni

BURDUR FİLİSTİN İÇİN YÜRÜDÜ

BURDUR FİLİSTİN İÇİN YÜRÜDÜ


Burdur'da 17 STK ve Burdur İHH koordinesinde Kudüs Platformu ile birlikte “Filistin İçin Yürüyoruz!” etkinliği düzenlendi.

Yürüyüşte İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Yürüyüş, 10 Aralık 2023 Pazar günü saat 13.30’da Köprübaşı (Kahve Mora) mevkiinden başladı. Yürüyüş, büyük bir kalabalık eşliğinde  Cumhuriyet Meydanında son buldu. Yürüyüşe katılanlar, elleirnde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla, Filistin için sloganlar atarak ilerledi. Yürüyüşe katılan birkaç kadının kucağında Gazze'de öldürülen bebekleri temsil eden kefenlenmiş kundaktaki bebeklerle; çocuklar ise ellerinde "çocuklar ölmesin" yazılı pankartlarla yürüdüler.

Cumhuriyet meydanında son bulan yürüyüşte Burdur Genç İHH Başkanı Oktay Akgün açıklama yaptı. Açıklamasında, İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den sonra saldırılarını daha da artırdığını dile getirdi. 2 aylık süreçte 13 bini kadın ve çocuk olmak üzere, 17 binden fazla Filistinli'nin hayatını kaybettiğini söyledi. Akgün, işgalcilerin Gazze'de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürdüğüne de dikkat çekti. Akgün, Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadele edeceklerini kaydetti. Protesto gösterisi, Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in yaptığı duanın ardından balonların ve güvercinlerin havaya bırakılmasıyla sona erdi.

H.Nesibe Solak