Flaş Haber Yeni

BURDUR ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI ADAYI HASAN YALÇIN YAZILI BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

BURDUR ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI ADAYI HASAN YALÇIN YAZILI BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’na aday olan Burdur Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yalçın yazılı basın açıklamasında bulundu.

Açıklamasında bir takım iddialarda da bulunan başkan Yalçın şunları kaydetti: “Çok Kıymetli Hemşerilerim Değerli Esnaf Kardeşlerim. 04.02.2023 tarihinde saat 11.00 de Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinin seçimi vardır. Burdur ilinde faaliyet gösteren 5.000’nin üzerinde esnaflarımızın zor zamanları için Devletimizin  yüzde 7,5  oranla sunmuş olduğu kredilerden   Burdur Esnaf  ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinden yararlanmadığı ve kredi kullanımı acısından kaynaklanan şikayetleri ve istekleri doğrultusunda   esnaf  odası başkanımızla oturup kararlaştırıp Esnafımıza daha iyi hizmet vermek için  kooperatife aday olmaya karar verdik. Bunun için esnaf odaları başkanları ile birlikte bu göreve talip olduk. Aldığımız kararlar neticesinde başkanlık görevine beni uygun gördüler. Başkanlarıma da buradan ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Gerçekten değişim zamanının geldiğini düşünerek hep birlikte yola çıktık genç ve dinamik esnaf temsilcisi oda başkanı arkadaşlarımla kooperatifimize ve esnaflarımıza daha iyi bir hizmet edeceğimize bizim yöneticilik anlayışımızla ben değil biz olarak hep birlikte esnaf kardeşlerimize çok daha güzel hizmet yapacağımıza canı gönülden inanıyorum.

 Şu anda kooperatifimizin başında bulunan başkanımız 40 yılın üzerinde başkanlığını yapmaktadır. Artık yorulduğu tüm esnaflarımızın kredi kullandırımı düşük olması sebebiyle görülmektedir. Esnaflarımızdan en çok aldığımız şikâyetlerden biriside devletimizin yüzde 7,5 olan düşük faizli kredileri alamadığını ve 600’ün üzerinde esnafımızın ilçelerden kredi çekmek zorunda kaldığını dile getirmektedirler.  Burdur merkezde kooperatifimiz varken esnafımızın ilçe kooperatiflerine zorunlu gitmeye mecbur bırakıyorlar böyle bir yönetim anlayışı olamaz. 60 yılın üzerinde olan bir kooperatifimiz var maalesef resmi kayıtlara göre 1000’e yakın kooperatif ortağı var. Görüyoruz ki ilçelerimizdeki kooperatif ortakları merkezimizdeki kooperatiften daha fazla. Bunun ne anlama geldiğini sizlerin aracılığıyla duyurmak ve ne anlama geldiğini esnaflarımızın takdirine bırakıyorum. 4 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan kooperatif seçiminin Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Tepesinde gerçekleşecek olan genel kurulda siz değerli esnaflarımızın kapalı oylamaya destek verip herkesin oy verdiği kişi kendinde saklı kalacağı ve seçimde küskünlüklere sebep olmayacağı ve esnaflar olarak tek vücut olacağımız  bir seçim için sizden  destek bekliyorum. 4 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan kooperatif seçiminin de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Tepesi Otel şehir merkezinden yaklaşık 10 km. uzaklıkta yapılmasının da ne anlama geldiğini siz değerli kooperatif ortaklarımızın takdirine bırakıyorum. Değerli kooperatif ortaklarımıza da çağrıda bulunuyorum muhakkak ve muhakkak 4 Şubat’ta yapılacak olan seçimimize katılmalarını önemle rica ediyorum ve desteklerini bekliyorum. Esnafımızın mağdur olmadığı ve devletimizin tanıdığı haklardan tüm esnaflarımızın yararlanması, adil ve eşit bir şekilde yöneticilik yapacağımıza yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek siz değerli ortaklarımıza saygılarımı sunuyorum.”

Haber Merkezi