BURDUR ENGELSİZ İŞ ATÖLYESİ, ENGELLİ BİREYLERİN İSTİHDAMINA DESTEK OLUYOR
Burdur Engelsiz İş Atölyesi, Burdur Valiliği koordinesinde engelli bireyleri istihdam etmeye devam ediyor.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Uğur Yurdusever, Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan’ın talimatlarıyla engelli bireylerin istihdamına yönelik faaliyetlere devam ettiklerini belirterek, geçtiğimiz Nisan ayında açılan Engelsiz İş Atölyesi’nde engelli bireylerin ihtiyaç ve beklentileri göz önünde bulundurularak mesleki beceri ve hobi kurslarıyla desteklenerek, işgücü piyasasına geçişlerine destek olduklarını vurguladı.
NEDİR BU ENGELSİZ İŞ ATÖLYESİ?
“Engel Yok İş Var!” sloganıyla 29 Nisan 2024 Pazartesi günü hayata geçirilen “Engelsiz İş Atölyesi” Burdur Valiliği koordinesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği ve Junior kot fabrikası iş birliğinde yürütülüyor.
Gazetemize 3 Aralık Engelliler Günü dolayısı ile verdiği röportajda, Engelsiz İş Atölyesi hakkında bilgiler veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Uğur Yurdusever, Burdur’da yaşayan engelli bireylerin hafta içi her gün Engelsiz İş Atölyesi’ne gelerek sosyal bir çevre edinerek, sosyalleştiklerini ifade etti.
ENGELSİZ İŞ ATÖLYESİ’NDE İŞLEYİŞ NASIL İLERLİYOR?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Uğur Yurdusever: “Valimiz Tülay Baydar Bilgihan hanımefendinin talimatlarıyla istihdama yönelik faaliyetlere devam ediyoruz. Bu kapsamda atölyemizde 18 engelli bireyimiz, hafta içi her gün öğretmenler tarafından mesleki gelişim kursları görüyorlar ve Kot fabrikasından gelen ürünlerin dikiş nakış işlerini yapıyorlar. Yaptıkları iş karşılığında aldıkları para ile de aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar.
Her bir kursumuzda 8 kursiyerimiz toplam 16 kursiyerimiz yer alıyor. Halk Eğitim Merkezinden gelen öğretmenlerimiz eşliğinde kurslarda yaptıkları işbaşı kadar da ücret alarak, aile ekonomilerine destek oluyorlar. Öğrencilerimiz hafta içi her gün 8.30-17.30 şeklinde çalışıyorlar. Birinci grubumuz 8.30-12.30; ikinci grubumuz ise 13.30-17.30’a kadar iki grup şeklinde çalışıyorlar.” dedi.
Engelli bireylerin toplumla entegre olmaları, hayatlarının kolaylaşması ve eğitim almaları kapsamında engelsiz iş atölyeleri gibi merkezlerin istihdam ortamına kavuşmalarının önemli olduğunu vurgulayan Yurdusever, “Engelsiz İş Atölyemiz engelli bireylerimizin hayata tutunmaları ve hayata entegre olmaları için önemli bir görevi yerine getiriyor ve getirmeye devam edecektir.” sözlerine yer verdi.
H.Nesibe Solak-Zuhal Daldal