Flaş Haber Yeni

BURDUR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ÇALIŞMALARINDA YİNE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

BURDUR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ÇALIŞMALARINDA YİNE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

-              Vukuu bulan olayların yüzde 100’ünün aydınlığa kavuşturan Burdur İl Emniyet Müdürlüğü’nün ülke sıralamasında ilk sırada yer aldığı bildirildi.

-oo--

Burdur Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Güvenlik güçlerimiz tarafından ilimiz genelinde suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir” vurgusu yapıldı.
Açıklamasının devamında; “Olayların yüzde 100’ünün aydınlatılarak yakalanan şüphelilerin adli makamlara teslim edilmesi yönünde yapılan çalışmalar, ilimizin ülke sıralamasında 1. sırada yer almasını sağlamıştır.

Kişilere karşı işlenen suçlar,  kasten öldürme, yaralama, cinsel saldırı, taciz ve benzeri olaylar incelendiğinde;  vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozarak can güvenliğini tehlikeye düşüren şüpheli şahısların tespiti ve yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda, meydana gelen olayların yüzde 100’ü aydınlatılarak ilimiz ülke sıralamasında 1. sırada yer almıştır.

Mal varlığına karşı işlenen suçlar hırsızlık, yağma ve benzeri olaylar incelendiğinde; maddi olarak vatandaşlarımızı zarara uğratan şüpheli şahısların tespiti amacıyla yürütülen çalışmalarda, şüpheli şahıslar çalınan malzemeler ile birlikte yakalanarak vatandaşlarımızın zararı giderilmiş ve meydana gelen olayların yüzde 100’ü aydınlatılarak ilimiz ülke sıralamasında 1. sırada yer almıştır.

Bu olaylar içerisinde meydana gelen iş yerinden, kurumdan hırsızlık, yağma(gasp), otodan hırsızlık ve oto hırsızlığı suçlarında ise ilimiz yüzde 100’lük aydınlatma oranı ile ülke sıralamasında 1. sırada yer almıştır” denildi. Haber merkezi