Flaş Haber Yeni

BURDUR EMEK GÖNÜLLÜLERİ GÖNÜLLERİ FETHETTİ

BURDUR EMEK GÖNÜLLÜLERİ GÖNÜLLERİ FETHETTİ

‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizde meydana gelen depremler sonrası ilimize gelerek misafir edilen depremzedelerin yaralarının sarılması için seferber olan Burdur Emek Mahallesi Gönüllüleri gönülleri fethetti.
Burdur Emek Mahallesi’nin gönüllüleri daha doğrusu hayırseverleri Şule Yüce, Büşra Kızakoğlu, Sabina Mammadova, Onurhan Ayaz, Özgül Yıldız, Osman Erdoğan, Mehdi Amiri, Aseel Yoosuir, Eşref Mehmet Kaya, Ahmet Özcan Muhammet Yıldırım, Onur Kapakci, İbrahim Kundak, Muttalıp Yandim, Emir Fatih Kanbek , Merve Vural, Gülsüm Tay, Ömer Kutlu, Rümeysa Çelik ilimizin gelen depremzedelerin evinden yakacak oduna varıncaya kadar temin ettiler. Büyük bir yardımlaşma örneği serdiler.
Emek Mahallesi Muhtarı Haluk İnal’ın da destek verdiği çalışmalar kapsamında mahallede bir de gönül mağazası açıldı. Her türlü elektrikli ev eşyaları ile kıyafet ve ayakkabıların bulunduğu mağazaya gelen depremzedeler ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
BURDUR VALİ YARDIMCILARI EMEK GÖNÜLLÜLERİNİ ZİYARET ETTİ
Burdur Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu ve Bahri Gökalp Emek Gönüllülerini ziyaret ettiler. Yaptıklarını güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler. Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu yaptığı konuşmada: “Hazreti peygamberin ümmeti olma şerefi ile onun gösterdiği yolda ensar muhacir ilişkisini kurarak dostlarımıza yüzümüzü döşek etmeye gönlümüzü açmaya bırakın evimizi mecburuz. Çok şükür onu yapan insanlarımız var. Arkadaşlar Amerika’nın bütçesini koysak bir adamın gönlüne almaya bütçemiz yetmez. Sevgisi olmayan kararmış bir kalbe o bütçeyi koyarsanız, o parayı harcarsanız, ‘…. o parayı bana verin, az yüklü parayı verin gönlümü görün bu kadar harcamayın der’. Onun kalbi odur çünkü. Bizim kalbi kara olan insanlara hiçbir lafımız yok. Herkesin Allah işini rast getirsin. Bizim işimiz gücümüz; ‘Ben insanım’ diyenle. Bu insanlara da ben kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Tekrar, tekrar.” diye konuştu.
DEPREMZEDELER BURDUR’DAN MEMNUN
Hataylı depremzede yaptığı konuşmada; “13 gündür Burdur’dayım. Öncelikle tüm Burdur halkına çok çok teşekkür ederim. Gerçekten bana Burdur’da yapancı olduğumu astla ve astla hissetmediler. İlk geldiğimizde nereye gediğimizi bilmiyorduk. Kimle muhatap olacağımızı, nasıl insanlarla karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Ama öyle bir yere gelmişiz ki iyi ki Burdur dedim. (bu sözünde sonra göz yaşlarına hakim alamıyor). Bize o kadar güzel kucak açtılar ki, bizim sadece tebessüme ihtiyacımız vardı. Gülen 2 göz, sadece buna ihtiyacımız vardı. Hiçbir şeyimiz yoktu geldiğimizde. Benim evladım burada üniversite öğrencisi, Burdur’u tercih etme sebebim oydu. Ama iyi ki evladımı Burdur’a okumaya üniversiteye göndermişim. İyi ki çocuğumu bu güzel insanlara emanet etmişim. Biz 2 kız kardeşiz. Kız kardeşim, annem yanımda hepsi yanımda. 13 gündür Burdur’dayım hiç bana yabancı olduğumu hissettirmediler. Sanki kendi Hatay’ımdaymışım gibi.” diye konuştu.
EMEK GÜNÜLLÜSÜ ŞULE YÜCE’NİN KONUŞMASI
Şule Yüce isimli Emek Günüllüsü yaptığı konuşmada: “Biz 20 kişi ile 5 gün içinde o kadar bocaladık ki, koordine olamadık. O kadar güzel bir devlete sahibiz ki, o illere çok güzel el uzattı izninizle Valime, devletime teşekkür ediyorum. Çok güzel şeyler yaptılar. Biz 20 kişi o kadar şaşırdık ki çok özür diliyorum deli taylar gibi nerelere gideceğimizi, nerelere koşacağımızı bilemedik. Ne yapabiliriz, hiçbir şey bilmiyoruz. Bu konuda cahiliz. Oturduk toplantı yaptık. Dedik ki; biz gelen aileleri tespit edelim. Devletimizin, valiliğimizin haberi olsun. Gelen misafirlerimizi yönlendirdik. Ondan sonra ne yapabiliriz. Nakliye işi yapalım, evler ayarlayalım, evlerin temizliğini yapalım dedik. Bu süreçte bunlarla uğraştık.” dedi.
HEDİYE TAKDİM EDİLDİ
Duygulu anların yaşanmasına neden olan konuşmaların ardından Burdur Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Hatay Defne’de ‘Koordinatör Vali’ olarak görev Burdur Valisi Ali Arslantaş’ın selamını iletti. İlimizde misafir eden depremzede ailelerinin gönüllerini de fetheden Emek Gönüllülerine birer sepet hediye takdiminde bulundu.

https://youtu.be/_54CQwx5-lg
https://youtu.be/voxGIJEe0I4
https://youtu.be/ccAPentIMeE
https://youtu.be/7S90GBJbBjs


Halil İbrahim Kara