Flaş Haber Yeni

BURDUR ELAZIĞLILAR DERNEĞİ YENİ YERİNE TAŞINDI

BURDUR ELAZIĞLILAR DERNEĞİ YENİ YERİNE TAŞINDI

Burdur Elazığlılar Derneği Başkanı Ahmet Çağla,  yeni dernek binasının Konak Mahallesi Kalekapı caddesine taşındığını söyledi.

Burdur’da çeyrek asra yakın zamandır hizmet veren ‘Elazığlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ Başkanı Ahmet Çağla,  tüm insanlara daha iyi hizmet vermek adına yeni hizmet binasına taşındıklarını bildirdi. Dernek binasının Konak Mahallesi Kale Kapı Caddesi No: 8, Kat:2’de hizmet vermeye başladıklarını bildiren Başkan Ahmet Çağla: “Çeyrek asra yakın süredir tek amacı tek çabası, tek gayesi hemşehrilerimiz ve aziz milletimize hizmet odaklı sorunlara çözüm odaklı bakarak adalet ve hakkaniyetten zerre kadar taviz vermeyen derneğimiz toprak misali,  yağmur misali,  çiçek misali ve güneş gibi, nasıl ki güneş yeryüzünde insanlara ışık sıcaklık ve gıda vesilesi oluyorsa bizlerde bu aziz milletimize hizmette yürüdüğümüz bu kutlu yolda, acıktığında aş, susadığında su olmaya çalıştık.

Burdur ve Isparta’ya gelen hemşehrilerimiz ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen askerlerimize gurbeti hissettirmeme noktasında bir kardeş, bir ağabey olmaya çalıştık.  Burdur ve Isparta’ya gelen öğrencilerimize de bir kardeş bir ağabey edası ile yanlarında olmaya çalıştık. Bizler ‘halka hizmeti hakka hizmet olarak benimsemiş ve insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ sözünü kendimize yol edindik. ‘Ben’ değil ‘biz’ olma yolunda hizmeti kendimize şiar edindik.

Burdur Isparta Elazığlılar Derneği iller bazında tek aktif dernek olması nedeniyle insanlara hizmet olarak omuzumuzdaki yükün ağır, bir o kadar da gurur verici olduğunun bilincinde ve daha çok yolda kalmış, darda kalmış, mazlum ve mağdurun yaralı gönüllerine dokunabilmek. Mum olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek. Bu noktada bizler Yunus gibi yangı,  Mevlana gibi dertli, Hacı Bektaş Veli gibi Vakur duruşuyla bu kadim devletimiz,  aziz milletimize hizmeti kendimize şiar edindik. Bu noktada derneğimizi meyve veren bir ağaca benzetiyorum. Kökü ülkemizi temsil eder.  Gövdesi Derneğimizi temsil eder. Dallarını ise bizler temsil ederiz. Yaptıklarımız ise meyveleridir. Bu meyveler ne kadar güzel olursa bizler kendimizi mutlu addederiz.  Bir ağaç gücünü gövdesinden değil kökünden alır.

Çeyrek asra yakındır Elazığlı ve Malatyalı Hemşerilerimizle ve derneğimizin çatısı altında olan tüm gönül dostlarımızla birlikte Burdur Isparta Elazığlılar Derneğimizi idame ettirmeye çalışıyoruz.  Ekmeğinizi bölüşerek yedik. Bizler bu dünyanın ağası olmaktansa gönüllerin ağası olmayı tercih ettik. Burdur Isparta Elazığlılar Derneğimiz daha çok gönüllere dokunabilmek için; ‘Bir insan acı duyabiliyorsa canlıdır, başkasının acısını duyabiliyorsa insandır.’ anlayışı ile Türkiye’mizin dört bir yanından gelen insanlarımıza hizmet odaklı ağaç olup gölgelendirme noktasında daha güzel hizmetler verebilmek için, daha çok gönüllere dokunabilmek için derneğimiz Konak Mahallesi Kale Kapı Caddesi No:8, Kat:2’de hizmet etmektedir. Bu güzel ortamı bizlere sağlayan Varollar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol Başkanıma Burdur Isparta Elazığlılar Dernek adına en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum.”

Halil İbrahim Kara