Flaş Haber Yeni

BURDUR DERNEKLER FEDERASYONU, TANIŞMA, KAYNAŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

BURDUR DERNEKLER FEDERASYONU, TANIŞMA, KAYNAŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

Burdur Tefennililer Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Burdur Yörük Kültürü Araştırma  ve Yaşatma Derneği, Burdur Kozağaçlılar Sosyal Yardımlaşma  Derneği, Burdur Teke  Yöresi Yörük Türkmen Araştırma   Derneği, Osmanlı Mehteran Derneği, Burdur Folklor Araştırma Derneği’nin bir araya gelerek kurduğu ‘Burdur Dernekler Federasyonu’ tanışma ve kaynaşma gecesi düzenledi.

 Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Burdur Grand Özeren Otel’de düzenlenen geceye Federasyon Başkanı Hüseyin Demir, Başkan Yardımcısı Alaettin Kalkan, Başkan Yardımcısı Hasan Şakır, Sayman Osman Özkan, Sekreter Ahmet Eryağcı ile Federasyona üye dernek başkan ve temsilcileri aileleri ile birlikte takıldı.

İlimiz sanatçılarından Sabri Özdemir  ve torunu Sabri Özdemir  cura,  Tahsin Yarar kabak kemane, Hacı Ali Yılmaz bağlama,  Hüseyin Demir sipsi ile birbirinden güzel eserler seslendirdiler. Grand Özeren Otel Sahibi Hüseyin Özeren’in destekleri ile hazırlanan geceye katılan  Federasyon üyeleri dernek başkan ve temsilcileri piste çıkarak gönüllerince eğlenerek hoşça bir vakit geçirdiler.

Sunuculuğunu Burdur Tefennililer Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Şakır’ın yaptığı gecede kısa bir konuşma yapan Burdur Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Demir; amaçlarının tanışmak, kaynaşmak olduğunu söyledi. Başkan Demir; “Bütün Burdur adına yapılabilecek, kültür, sosyal faaliyetlerde önce taşın altına kendi elimizi koymaya çalışıyorum. İlçelerimiz, köylerimiz dahil nerede bir dernek varsa federasyonumuza müracaat edebilirler. Birlikte daha da büyüyeceğimize, güzel işler yapacağımıza inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Hasan Şakır, konuşmasında “Derneklerin önemine, birlik beraberliğe olan inancımız, kültürümüzün yaşatılması, yeni nesillere devri konusunda daha etkin faaliyetler yapılabileceğine inandığımız için Burdur   Tefennililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Federasyonun kuruluşundan bu yana gerekli her türlü katkı ve desteği verdik. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki birlik ve beraberliğin olduğu yerde başarı da kendiliğinden gelir. Atalarımız boşuna dememişler; ‘Birlikten kuvvet doğar’,  ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ diye.” konuştu.

Halil İbrahim Kara