Flaş Haber Yeni

BURDUR DENEYAP ATÖLYELERİ SINAV HEYECANI BAŞLADI

BURDUR DENEYAP ATÖLYELERİ SINAV HEYECANI BAŞLADI

''81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması'' hedefi doğrultusunda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde Deneyap Teknoloji Atölyeleri hayata geçirilmeye devam ediyor.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri öğrenci başvuruları sona erdi. Burdur’dan 1540 öğrenci başvuruda bulundu. Aday öğrenciler, Burdur Gençlik Merkezinde günde 4 oturum halinde yapılacak olan çevrimiçi seçme sınavına 01, 10 Haziran tarihleri arasında katılacak. Teorik sınavların tamamlanmasının ardından uygulama sınavlarının ise 17-18 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alacak öğrenciler ilk aşamada öğrenci seçme sınavına tabi tutulacaklar. Öğrenci seçme sınavları iki aşamadan oluşacak. Adaylar ilk aşamada e-sınava, ikinci aşamada ise uygulama sınavına girecekler. Değerlendirmelerin sonrasında her atölyeye 100 ortaokul, 60 lise olmak üzere 160 öğrenci kabulü gerçekleşecek.

Haber Merkezi

.