Flaş Haber Yeni

BURDUR CUMHURİYET MEYDANI'NDA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ COŞKUSU

BURDUR CUMHURİYET MEYDANI'NDA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ COŞKUSU

Vali Öksüz; “Bizler hem inancımız gereği hem tarihimizden aldığımız kültürel değerlerimizle birlikte kadınlarımızı baş tacı eden bir anlayışa sahibiz.” dedi.

Burdur Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bugün Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama programı tertip etti. Kadın emekçilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından açılan stantların gezilmesiyle başlayan program, müzik dinletisi ve gösteriler eşliğinde sona erdi. Program kapsamında ayrıca, çeşitli branşlarda başarı elde etmiş kadınların fotoğrafları ile kısa biyografilerinin bulunduğu şövaleler de sergilendi.

  

Programda konuşan Burdur Valisi Türker Öksüz; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Toplum hayatımızın vazgeçilmezi olan ailemizin çok önemli bir üyesi olan kadınlar, hayatımızda karşılıksız sevginin, şefkatin, merhametin simgesi olarak hayatımızda hep var olmuştur ve bundan sonra da var olacaktır. Kadınlarımıza verdiğimiz değer elbette ki medeni ülkeler arasında yer aldığımız sıralamayı da doğrudan etkilemekte. Bizler hem inancımız gereği hem tarihimizden aldığımız kültürel değerlerimizle birlikte kadınlarımızı baş tacı eden bir anlayışa sahibiz. Kadınlarımız her daim baş tacımız olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Tabi biz kadınlarımıza bu değeri kıymeti verirken onlar da her alanda eğitimden, sağlığa, spora her alanda başarılara imza atarak bu konumlarını her geçen gün daha güçlendirmişlerdir. Ülkemizde de kadınlarımızın toplumsal hayattaki yerlerini güçlendirici onların haklarını koruyucu birçok düzenlemeler yapılmıştır. Gerek ailenin korunmasıyla ilgili kanun gerekse diğer düzenlemeler kadınların rolünü güçlendirmeye, onları korumaya yönelik düzenlemelerdir. Dolayısıyla bizler kadına yönelik şiddeti bugün de hiçbir şekilde kabul etmediğimizi bu konuda hiçbir toleransımızın olmadığını da bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bütün kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken şehit annelerimizi, şehit kadınlarımızı burada rahmetle anıyoruz. Yaşayan kadınlarımızın hepsine sağlık sıhhat mutluluk diliyoruz. Dünya kadınlar gününün kutlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

  

Mine Kaya