Flaş Haber Yeni

BURDUR BRİÇ TAKIMINI ARTIK DÜNYA DA TANIYOR

BURDUR BRİÇ TAKIMINI ARTIK DÜNYA DA TANIYOR

Burdur Belediyesi Briç Takımı, Uluslararası Briç Festivali’nden 2 ayrı derece ile döndü

Burdur Belediyesi Briç takımı, 38. Mersin Uluslararası Briç Festivali’ne katıldı. 6 farklı ülkeden toplamda 300 sporcunun katıldığı festivalde Burdur takımı iki ayrı turnuvada derece aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 18 – 22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen festivale; Ukrayna, Bulgaristan, Fransa, Lübnan, Mısır ve Türkiye’den ise 18 farklı şehrin takımları katılım gösterdi. 5 farklı turnuvanın düzenlendiği festivalde Burdur’u; Veteriner Hekim Orhan Veli Yücel, Oktay Özdemir, M. Kutlu Çetin ve Serkan Şenay oyuncusu oldukları Burdur Belediyesi Briç takımı ile temsil ettiler. Festival, Mersin Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi.  

Uluslararası platformda da adını duyuran Türkiye’nin en büyük Briç Festivali’nde Burdur Belediyesi Briç takımı farklı günlerde oynanan; SWİSS Takımları A Grubu turnuvası ile Serpil Kolukırıkoğlu İkili turnuvasında 3. oldu.

-BURDUR BELEDİYESİ BRİÇ TAKIMI DERECELERİ

Burdur Belediyesi Briç takımı;

SWİSS Takımları A Grubu'nda, takım olarak 3. oldular.

Serpil Kolukırıkoğlu İkili turnuvasında ise, Orhan Veli Yücel ve Oktay Özdemir 2’li olarak 3. oldu.

Burdur Belediyesi Briç takımı daha önce, Adana’da düzenlenen  kış dörtlü Briç Şampiyonası’nda ise Türkiye 9.’su olmuştu.

-BURDUR’UN ADINI ULUSLARARASI PLATFORMDA DUYURDULAR

Burdur Belediyesi Briç takımı oyuncularından Veteriner Hekim Orhan Veli Yücel, gazetemiz muhabirine konuştu. Yücel; “Uzun yıllardır kişisel olarak birçok turnuvaya katıldım. Burdur Belediyesi takımı olarak da, uzun yıllar briç sporuna emek vermenin meyveleri almaktan, ilimizin adını farklı platformlarda duyurmaktan çok keyif alıyor ve yapılan turnuvada derece alarak ilimizin adını uluslararası platformda tanıtmış olmanın gururunu yaşıyoruz.

Briç takımı oluşturarak briç sporuna destek veren Burdur Belediyesi’ne ve takım olarak bu başarıya kazanmamızda emeği olan başta takım arkadaşlarım ve destekleri olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

MİNE KAYA