Flaş Haber Yeni

BURDUR BELEDİYESİ O SUÇLAMALARA YANIT VERDİ

BURDUR BELEDİYESİ O SUÇLAMALARA YANIT VERDİ

Burdur Belediyesi’nden Basın Açıklaması: “Haksız Saldırılara Cevabımızdır”

Burdur Belediyesi, sosyal medya üzerinden belediyeye yöneltilen suçlamalara ilişkin bir basın açıklaması yayımladı. Yapılan açıklamada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde, Burç Mahallesi Gazi Parkı civarındaki başıboş hayvanların toplanması talebinin değerlendirildiği ifade edildi. Belediyeye yapılan sözlü, yazılı ve CİMER üzerinden iletilen şikayetler doğrultusunda harekete geçen belediye ekipleri, belirtilen bölgede bir köpeği insani koşullarda alarak Geçici Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezine güvenli bir şekilde ulaştırdı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “26.08.2024 tarihinde sosyal medya üzerinden Belediyemize yöneltilen haksız suçlamalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

5199 sayılı Kanun çerçevesinde, Belediyemize yapılan sözlü, yazılı ve CİMER üzerinden iletilen şikayetler doğrultusunda, Burç Mahallesi Gazi Parkı civarında başıboş hayvanların toplanması talep edilmiştir.

Bu talep değerlendirildikten sonra, ekiplerimiz şikâyet bölgesine giderek 1 adet köpek insani koşullarda almış ve Geçici Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezimize güvenli bir şekilde ulaştırmıştır.

Hayvansever bir vatandaşımız, Geçici Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezimize gelerek Burç Mahallesi’nden alınan sokak hayvanını sahiplenmek istemiştir. Gerekli kontrolleri yapılan hayvan kendisine belge karşılığında teslim edilmiştir. Yanıltıcı haber ve Sosyal Medya paylaşımlarının dikkate alınmamasını halkımızdan rica ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

  

Burdur Belediyesi Bülten