Flaş Haber Yeni

BURDUR BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ İZMİR'DEKİ ORMAN YANGININA DESTEK İÇİN YOLA ÇIKTI

BURDUR BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ İZMİR'DEKİ ORMAN YANGININA DESTEK İÇİN YOLA ÇIKTI

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde, dün akşam saat 21.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

Yangını fark eden çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirerek yetkilileri harekete geçirdi.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 15 arazöz, 5 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi sevk edildi. Gece saatlerinde meydana gelen yangına, karanlık nedeniyle havadan müdahale yapılamazken, sabah saat 07.00 civarında günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale başladı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere, 4 uçak, 5 helikopter, 19 arazöz, 4 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor.

Yangına müdahale için Burdur Belediyesi İtfaiye Ekipleri Yola Çıktı

İzmir’deki orman yangınına destek vermek amacıyla Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü harekete geçti. İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak'ın da yer aldığı 2 araç ve 5 personelden oluşan ekip, yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere bugün İzmir’e doğru yola çıktı. Yangının kontrol altına alınmasına katkı sağlamak için Burdur'dan yapılan bu destekle birlikte, yangın bölgesindeki müdahale ekipleri güçlendirildi.

 

 

 

 

 

 

Melisa Adınısever