Flaş Haber Yeni

BURDUR BELEDİYESİ ENGELLİLER DİKİŞ NAKIŞ ATÖLYESİ’NDE GİYİM SERGİSİ AÇILDI

BURDUR BELEDİYESİ ENGELLİLER DİKİŞ NAKIŞ ATÖLYESİ’NDE GİYİM SERGİSİ AÇILDI

  • Serginin açılışında konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Tüm paydaşların elini taşın altına koyarak bu emeğin bir maddi karşılığının olmasını da sağlayarak daha çok insanımızı yüreklendirmek zorundayız” dedi.

Burdur Belediyesi Engelliler Dikiş Nakış Atölyesi’nde,  Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi desteği ile Giyim Sergisi açtı. Bugün sona erecek serginin açılışını Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,  eşi Hülya Ercengiz, Çağdaş Burdur Gazetesi Sahibi Hasan Ali Daldal, Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu,  Türkiye Yardım Severler Derneği Burdur Şubesi Başkanı Işık Berberoğlu, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut Usta öğretici ve kursiyerler ile birlikte yaptı. Geçtiğimiz Çarşamba günü saat 11.00’da gerçekleşen serginin açılışında konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Yaklaşık 8 yılı aşkın süredir görev yapıyoruz. Burada öncelikle engelli dostlarımızın üstün ve gayret çaba ile bir şeyler üretmeyi çabaladığını, zaman zaman bizlerde destek olarak o üretimlerin maddi bir karşılığa dönüştürülerek en azından burada yapılan işin emeğin bir karşılığı alınarak daha keyifli hale getirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Naile hocamla her zaman konuştuğumuz gibi bu işin sürdürebilir olması tüm dinamikler tarafından sahiplenmesi gerekir. Dökme su ile değirmen dönmez.

Bu işi kurumsal hale getirip engelli dostlarımıza ve onların başında yıllardır çabalayan emek sarf eden Naile hocamıza tüm Burdurumuzun sahip çıkması gerekir. Bu arada buraya gelerek gönüllü gelen çalışan arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Amaç burada boş zamanı üretmek değil bir üretim yaparak bu üretimi yurttaşın hizmetine sunmak asıl temel hedefimiz bu. Yavaş yavaş başladık. Biliyorsunuz El Sanatları Merkezi oluşturduk. Bu merkezinden başka bir noktaya götürmeye çalışıyoruz. Yıllarca Burdur’da ekonomik anlam ifade eden Halıcılığın bir anda bitmiş olması hatta geçtiğimiz günlerde Büğdüz Köyü ziyaretimizde halı tezgahlarında yarım kalan halıları görünce üzüldüğümü ve buradan bir yol bulabilir miyiz sorusu sorarak başlattığım bir hamle karar aldım. Geleneksel el sanatlarını ayağa kaldırmak gibi görevimizde var. Böyle bir misyonumuz da var. Kilim dokumacılığını yeniden hayata geçirmek için SDÜ ile birlikte bir proje yaptık. Bu proje kapsamında şu anada kendi atölyelerimizde parça başına çalışan kadın arkadaşlarımıza el emeklerinin karşılıklarını vermeye çalışıyoruz. Bunların satışını yapıyoruz. Bunu daha çok kurumsallaştırarak daha çok büyüteceğiz. İstihdam hususunda aslında şöyle bir talep oluştu. Kamu kurumlarından iş beklentisi vatandaşımızın çok çok fazla, ama hem bunun kanuni hem de ekonomik bağlantılarına bakıldığında tamamını karşılamamız mümkün değil. İşte tamda bu noktada bu tip kursların daha çok Halk Eğitimimiz, Belediyemiz ve Valiliğimiz iş birliği ile yaygınlaştırılması ve vatandaşımızın bir şekilde bir sanatı mesleği öğrenerek üretimin içerisinde yer almasını sağlamak için biz elimizden gelen katkıyı koyacağız. Emeği geçen yaklaşık 8 ay ve 45 kursiyer arkadaşlarımızın emeklerini göreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tüm paydaşların elini taşın altına koyarak bu emeğin bir maddi karşılığının olmasını da sağlayarak daha çok insanımızı yüreklendirmek zorundayız” dedi.

USTA ÖĞRETİCİ NAİLE ÖZKAN’IN KONUŞMASI

Her yaştaki insanlara el becerileri kazandırmayı amaçladıklarını belirten Usta Öğretici Naile Özkan konuşmasında; “Bugün burada değerli kursiyerlerimizin 8 ay boyunca ortaya çıkardıkları emeklerini siz değerli misafirlerimize sergilemekten gurur duyuyoruz” dedi. Kurslara katılan tüm kursiyerlere teşekkür eden Özkan; “24 kursiyer ile hafta içi, 21 kursiyerimiz de kamu çalışanları hafta sonu kurslarımıza katılım sağlamışlardır” sözlerine yer verdi.

Halil İbrahim Kara