Flaş Haber Yeni

BURDUR BELEDİYESİ BAŞKANI ETKİNLİKTE KONUŞTU

BURDUR BELEDİYESİ BAŞKANI ETKİNLİKTE KONUŞTU

 

Burdur’da Fakir Baykurt etkinliklerle anıldı.

Burdurlu yazar Fakir Baykurt’un ölüm yıldönümünü dolayısıyla Burdur Belediyesinin katkılarıyla Fakir Baykurt Kültür ve Sanat Derneği tarafından anma programı düzenlendi. Program 14 Ekim 2023 Cumartesi günü, saat 12.00’da Fakir Baykurt kavşağında bulunan anıtına karanfil bırakılmasıyla başladı. Programın devam edeceği yer olan Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunun Anfi kısmına kadar anma yürüyüşü gerçekleşti. Etkinliğe Burdur Belediyesi Başkanı Ali Orkun Ercengiz katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Ali Orkun Ercengiz, öncelikle farklı kentlerden gelip bu etkinliklerde bizlerle olan değerli dostlarına hoş geldiniz diyerek başladı.

Devamında: “ Tabi 2014 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren Fakir Baykurt’un isminin bir anlam ifade etmesi ve Burdur’da bunun yaşatılması adına kavşak düzenlemesi başlatmıştık. Ve güzel bir açılış yaparak Fakir Baykurt’un kitaplarını, eserlerini o alanda bir merak uyandırma adına bir düzenlemeyle o alanın Fakir Baykurt adına yaşam alanı olarak düzenlenmesini tamamladıktan sonra etkinliklere katılmaya ve bu etkinliklere destek olmaya bugüne kadar gayret gösterdik. Şimdi tabi Fakir Baykurt’u aslında bir köy enstitüsü projesi olarak da değerlendirmek gerek. Bugün köy enstitülerinin 1940 yılından 1954 yılına kadar uzanan sürecinde 17 bin üzerinde köy çocuğunu eğitip tekrar birer meşale olarak köylerine dönmesini sağlayan ve sadece bir öğretmen olarak değil köy halkının yani kendi akrabalarının kendi yakınlarının köy insanının yardımına koşan ve onların her alanda eğitilmesine destek olan önemli bir Cumhuriyet projesiydi köy enstitüleri. Ve önemli sembol isimler yetiştirdi. Bugün biz kısmet olduğunda başarabilmişlik yaşamlarını takip etmeye çalıştık, yetişemedik Fakir amcamıza bizden önce vefat etti. Ama bir Ekrem Kabay’ı senatörümüzü,  bir Salih Urhan’ı, Hüseyin Akbaş’ı ve köy enstitüleri olmasa da o döneme ait önemli bir değerimiz olan büyüklerimizi anma geceleriyle yaşamlarını onurlandırmaya çalıştık. “ifadelerine yer verdi.     

          

H.Nesibe Solak-Hale Pak