Flaş Haber Yeni

BURDUR BELEDİYE MECLİSİ'NDEN ÇİFTÇİLERE MÜJDE: MAZOTTA İNDİRİM

BURDUR BELEDİYE MECLİSİ'NDEN ÇİFTÇİLERE MÜJDE: MAZOTTA İNDİRİM

Burdur Belediye Meclis toplantısı, 7 Haziran 2024 Cuma günü saat 14.00'te Belediye Meclis Salonunda Ali Orkun Ercengiz başkanlığında gerçekleştirildi. 

Toplantının önemli konularından biri de buğday fiyatları ve çiftçilere yönelik destek oldu. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, meclis toplantısında buğday fiyatları ve çiftçilere sağlanacak desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ercengiz, meclis toplantısında buğday fiyatlarının açıklanmasının ardından yaşanan gelişmeleri ve belediyenin bu konudaki duruşunu şu sözlerle aktardı:Buğday fiyatları açıklandı. Biz geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bir proje gerçekleştirdik. Ata tohumu ile ilgili bir projeydi. Buğdayın ne kadar kıymetli olduğunu ifade etmiştik ve bu coğrafyanın ana bitkisinin, ana üretim enstrümanın ve asıl envanterimizin hububat olduğunu, tahıl olduğunu söylemiştik. Bugün 10.000 TL fiyat açıklandı. Yetersiz bulunuyor bu fiyat. Biz tam iki katı fiyat dediğimizde geçen sene 16 bin liraya vatandaşımızdan buğday almıştık. Buğday her şeyin ham maddesi. Çiftçiliğin, hayvancılığın ne kadar kıymetli olduğu ortada." 

ÇİFTÇİ KAYIT BELGESİNİ GETİRENE POMPA FİYATINDAN İKİ LİRA DAHA UCUZ MAZOT SATIŞI YAPILACAK

Ercengiz, çiftçilere destek olmanın önemine dikkat çekerek Burdur Belediyesi'nin bu konuda atacağı adımları şöyle açıkladı; "Perşembe günleri çiftçi kayıt belgesi ile akaryakıt istasyonumuza (BAHTAŞ) eski otogar önündeki Türkiye Petrolleri Akaryakıt İstasyonu’muza gelen çiftçilerimize pompa fiyatından 2 lira daha ucuza mazot satma sözünü vermiş bulunmaktayız. Güle güle kullansın çiftçilerimiz. Çiftçilerimiz daha çok üretsin." 

Melisa Adınısever