Flaş Haber Yeni

Burdur Belediye Meclisi’nden 8 gündem maddesi oy birliğiyle geçti

Burdur Belediye Meclisi’nden 8 gündem maddesi oy birliğiyle geçti

Burdur Belediye Meclisi Ekim Ayı Meclis Toplantısı 5 Ekim 2022 Çarşamba günü Halı Sarayı Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda 2’si ek olmak üzere toplamda 11 gündem maddesi görüşüldü. Belediye Meclisinde görüşülen gündem maddelerinden 8’i oy birliğiyle kabul edildi, 3 tanesi ise görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

1. Gündem maddesinde; bütçeleri yetersiz olan bazı müdürlüklere ek ödenek verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

2. Gündem maddesinde; “Toprak Dede” adıyla bilinen Tema Vakfı kurucusu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın isminin Burdur’da belirlenecek herhangi bir parka verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

3. Gündem maddesinde; Mülkiyeti Ali Rıza Duygulu’ya ait olan taşınmazın yerine yapılması planlanan parka Gönül – Ali Rıza Duygulu isminin verilmesi şartı ile bağışlanması ve park olarak düzenlenmesi ile ağaçlandırılmasının yapılması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

4. Gündem maddesinde; Mülkiyeti Gülşan Sunar ve İbrahim Boyacı’ya ait olan taşınmazın bulunduğu sokaklara “Ali Boyacı Evi” isminin yazılması ve söz konusu taşınmazın ikinci şahıslara veya kurumlara devredilmemesi şartı ile bağışlanması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

5. ve 6. Gündem maddelerinde; 2023 yılında uygulanacak olan vergi ve harç ücretleri ile ücret ve tarifelerin görüşülmesi hususu komisyona havale edildi.

7. Gündem maddesinde; Burdur Belediyesi’nin ihtiyacı doğrultusunda İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kurulması hususunun görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

8. Gündem maddesinde; Burdur Belediye Başkanlığı Çalışma, Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin Teşkilat başlıklı 7. Maddesine; İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün eklenmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

9. Gündem maddesinde; Burdur Merkez Özgür Mahallesi Ada 1251, parsel 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16 ve 17 tapu kayıtlı taşınmazların, doğu cephelerinin genişletilmesine ve ticari alan içerisine alınması yönünde düzenlenen revizyon imar planı hususunun görüşülmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi.

10. Gündem maddesinde; Burdur Belediyesi’nin ihtiyacı doğrultusunda asfalt malzemesi alımı için 10 Milyon TL ve iş makinası alımı için 10 Milyon TL olmak üzere toplamda 20 Milyon TL’lik kredinin kamu veya özel bankalardan alınması ve protokol yapmak için Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e yetki verilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi.

11. Gündem maddesinde; Burdur Belediyesi norm kadrolarında boş bulunan 7. dereceli bir avukat, 8. dereceli 2 mühendis, 6. dereceli bir mimar, 7. dereceli bir tekniker, 8. dereceli bir psikolog kadrolarına alınacak tam zamanlı sözleşmeli personellere ödenecek ücretlerin belirlenmesi hususu görüşülerek taban ücretten belirlenen ücretler oy birliğiyle kabul edildi.

Mine KAYA