Flaş Haber Yeni

BURDUR BELEDİYE MECLİSİ’NDE YILIN İLK TOPLANTISI

BURDUR BELEDİYE MECLİSİ’NDE YILIN İLK TOPLANTISI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Başkanlığından gerçekleşen toplantıda yer alan 25 maddenin büyük bir çoğunluğu ‘Oy birliği’ ile kabul edildi.

Meclis Özel Halk Otobüsleri indi-bindi ücretlerini 5 TL olarak belirledi.

Burdur Belediye Meclisi 2022 yılının ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında Halı Sarayı Belediye binasındaki Belediye Meclisi Salonu’nda saat 14.00-15.45 saatleri arasında gerçekleşen toplantıda ek maddelerle birlikte 25 madde karara bağlandı. Bu maddelerden biri  halkımızı yakından ilgilendiren Özel Halk Otobüslerinin fiyat güncellemeleri talepleri oldu.  Meclis üyelerinin görüşlerinin de alındığı kararı açıklayan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Üniversite öğrencisi 3,85 bunu 3.75’e düşürelim.  Üniversite öğrencisi çünkü  sizin en çok taşımacılık yaptığınız kesiminiz. Zaten aileler evlatlarını okutmakta çok zorlanıyor. Mümkün olduğu kadar makul ölçüde tutalım. İlköğretim lise öğrencisini 3 lira demişsiniz. O çocukların bindiği mesafe çok uzun değil.…Şu ayrımı iyi yapalım. Üniversite öğrencisi özel bir güzergah. Ama lise, ilkokul ortaokul öğrencisi meydandan bindiği zaman Anadolu Lisesine zaten o otobüs gelecek. Boşta gelecek, dolu da gelecek. İlkokul öğrencisinin kapladığı yer üniversite öğrencisi ile aynı değil. Askeriye Köyü-Gökçebağ -Çendik 6 TL istenmiş. Bunu da 5 TL yapalım. Bunu da 5 TL yaptık. Salı pazarı da 5 TL, iki  biniş kullan at kart 12 TL, bir  biniş kullan at kart 7 TL. Uygundur. Tam kart 25 TL talep etmişsiniz. Bizim telifimiz 22,5 TL. Tamam, oda 25 TL olsun. Kişiselleştirilmiş kart 39 TL demişsiniz. 35 TL, Tam kart kişiselleştirme HES kodu 3 TL değişmedi. Diğerleri zaten ücretsiz” dedi Belediye meclisinin onayına sundu. Yapılan oylamada Halk Otobüsleri fiyat tarifesi güncellemesi oy birliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ YAPILDI

Belediye Meclisinin ilk maddesinde yer alan Denetim komisyonu seçimi yapıldı. Gizli olarak yapılan seçimlerde CHP’den Ayfer Hıncal, Arif Pak, Nihat Ülkü AK Parti’den Fatma Küçükkaplan, Hamit Gören seçildiler.

ARDAHAN BELEDİYESİNE 11 ADET OTOBÜS DURAĞI YAPILACAK

Ek gündem maddesinde yer alan Ardahan Belediyesi’ne 11 adet halk otobüsü yapılması için Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e yetki verildi. 

Halil İbrahim Kara