Flaş Haber Yeni

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ’DEN KAR TEPKİSİ

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ’DEN KAR TEPKİSİ

“ BİZ ESKİDEN KENDİ KALDIRIMIMIZI KENDİMİZ SÜPÜRÜRDÜK”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Asfalt, attığımız tuzdan oldukça etkileniyor. Yani burada döktüğümüz tuz, asfaltı belirli ölçüde zarara uğratır. Ama öğle bir hale geldik ki; sabah 06.30’da başlayan yağışa 06.00’da müdahale etmemizi isteyen vatandaş var. Nasıl bir şey yapacağımızı biz de şaşırdık. Şemsiye mi ? açacağız? Vatandaşa! Memleketin üstüne.  Bunu anlayamadık. Değerli arkadaşları her işin bir yapılış yöntemi var.  Basın aracılığı ile de bunu duyuralım. Kar önce yağar kürüme imkanı varsa kürünür, ardından da tuzlama çalışması yapılır. Buzlama yazmasın diye. Yani orada kar’a tuz ekme şansımız yok. Hani o Nusret yapıyor ya havadan. Her halde öyle yapacağız galiba bundan sonra kar yağarken, bir taraftan tuz ekeceğiz. Yani çok garip  talepler oluşamaya başladı. Bunu şu aşıdan söylüyorum. Emeğe saygı açısından söylüyorum. Elimizdeki malzemenin etkin kullanılması, ait, üst yapımızın zarar görmemesi için elimizden geldiğince etkin kullanmaya çalışıyoruz. Bu işe zaten yıllardır yapılan karla mücadelede deneyimli arkadaşlarımız var. Biz onların deneyiminden faydalanıyoruz. Ama rutinde bu işi belirli ölçüde hayatı zorluklara sokan tarafları olacak. Tabii ki bizde kendi açımızdan baktığımızda yurttaş olarak aracımızda kar veya kış lastiği yoksa aracımızın çekiş sisteminin ön veya arakasına bağlı olarak bir takım farklılar gösteriyorsa önce buralara da bir bakmak lazım. Yani biz üzerimize düşen sorumlulukları vatandaş yeterince yerine getirdik mi? Örneğin bir vatandaşımız kaldırımın fotoğrafını çekip bize atıyor. Valla biz eskiden kendi kaldırımımızı kendimiz süpürürdük” açıklaması yaptı.  

 “Topu topu 100 kusur park bahçeler işçisinin gelip kapının önüne gelip süpürmesini hiç beklemedik. Bu bir imecedir. Birlikte çalışmadır” sözlerinin altını çizdi.

SON 80 YILIN EN YÜKSEK YAĞIŞI VURGUSU

Toplantının açılış konuşmasında Burdur Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında konuşan Başkan Ercengiz; “Üç ayların başlangıcındayız. Bolluğunu bereketini ve rahmetini üzerimizden esirgemeyen Yüce Allah’ımızın İnşallah bu 3 ayların yüzü suyu hürmetine önümüzdeki süreçte vatandaşımızın rahat konforlu, ve bol bereketli günlere kavuşmasını Allah’tan diliyorum. İyi bir kar yağışı oldu. Karla mücadele ettik. Son birkaç haftadır da emekçi arkadaşlarımız 24 saat esasına göre çalıştılar. Kendilerini bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Çünkü 3 vardiya 24 saat esasına göre toplam 500 arkadaşımızı sürekli çalıştırdık. Mümkün olduğunca günlük hayatı etkilememeye çalıştık. Olağan akışını bozmamaya çalıştık. Sizlerde takdir edersiniz ki kar zaten başlı başına bir takım zorlukları beraberinde getirir. Karla ilgili görüşlerimizi sosyal medya hesaplarından açıkladık. Bölgenin son 10 yıl içerisinde kurak bir süreci yaşadığımızı,  hatta geçtiğimiz günlerde ilimiz valisi Ali Arslantaş ile yaptığımız sohbette son 80 yılın en yüksek yağışının alındığı bir döneme rastlamış olmanın da sevincini yaşadığımı ifade etmek isterim” dedi.  Halil İbrahim Kara