Flaş Haber Yeni

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ’DEN HASTANE AÇIKLAMASI

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ’DEN HASTANE AÇIKLAMASI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Meclisi Toplantısının açılışında  yaptığı konuşmada:  “Yeni Devlet Hastanesi’nin malumunuz Mart veya Nisan ayında açılması planlanıyor. Ve bir yol bağlantısı ihtiyacı var. Biliyorsunuz o yol bağlantısının Fevzi Çakmak Mahallesi’nden Armağan İlci Mahallesine kadar devam eden bölümde süreç içerisinde açılarak kentin yeni bir 35 metrelik bağlantısı ile doğu-batı aksının bağlanması gerekiyor. Bunun içinde geçmiş yıllarda başlatılan Burdur Belediyesi’nin 18. Madde uygulaması ile bu yolların açılıp, yurttaşın hem hastaneye daha kolay ulaşması, hem de ihtiyaç olan kamu alanlarının oluşturulabilmesi için yapılmış binanın uygulanmasını da gerekliliğinin bir kez daha ortaya çıktığı görülüyor. Burdur’un sürekli bir polemik konusu olan bir mevzuu, bu polemik konusu olan mevzua da bir basın mensubu arkadaş kendi haber sitesine taşıyarak devlet hastanesinin varlığı, yokluğu hepimizin fikirlerini aldı. Bizde fikirlerimizi 2014-2015 yılında ne ise aynı şekilde beyanlarımızı sürdürmeye devam ettik. Zira kendimizle çelişmemiz mümkün değil. Çünkü biz sağlık çalışanı olarak ta buraya gelmeden önce de hastanenin peynir ekmek, sudan daha hayati bir ihtiyaç olduğunu, süreç içerisinde de eğer bir hastaneye ihtiyaç varsa ki; geçtiğimiz günlerde bölge milletvekilimiz sayın Özçelik bir açıklama yaptı. Hatta sabahta birkaç günlük gazeteyi incelediğimizde Sağlık Bakanı ile yeni Tıp Fakültesi kurulma yönünde bir görüşme yaptığına dair halkımıza bir müjde  verdi. Biz bundan son derece memnun oluruz. Bir Tıp Fakültesi’nin kurulması şartları nedir, ne değildir. Uzmanlığım olmadığı için bilmem çok mümkün değil ama Yüksek Öğretim Kurumu’nun Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin talebini değerlendirip onayladıktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından da fiziki koşullar yerine getirilecek olacak olur ise biz bundan  kıvanç duyarız. Ve böyle bir durumda da o hastanenin ‘Araştırma Hastanesi’ veya ‘Tıp Fakültesi Hastanesi’ olarak kullanılarak şimdi yeri boşaltılmak üzere olan ceza evinde şehrin tam kalbinde bir hastane olmasının  doğru olduğunu ifade etmiştik.

Bunun  üzerine sayın milletvekilimiz bir açıklama yapmış. . Burada üslup konusunda çok detaya girmeyeceğim ama sadece şunu da söylemem gerekir. 9 yıldır bu kenti yönetmeye çalışan bir belediye başkanı olarak bizlerin isim soy isim ile hitap edilmesini,  veya  bir birimize bey veya hanım efendi şeklinde hitap edilmesinin daha doğru olduğunu düşüyorum. Kendi basın açıklamasında; ‘Ali Orkun neden imza attı protokolden vaz geçti’ gibi bir başlık sunmuş. Ali Orkun benim ismim Ercengiz de soy ismim aynı mahallenin insanıyız ama her halde soy ismimi unuttu sayın vekil bunu da hatırlatmak isterim. Şimdi o ana başlıkta şunu soruyor. Neden şimdiki hastanenin yanındaki eski Antalya Caddesi’nin yol aksı değiştirilmedi, eski hastaneye dahil etmeye yanaşmadı. Yolu hastaneye vermeye kabul etmedi. Neden imzaladığı protokol ile 13 dönüm bu hastane yerinden arsa almadı. Neden camlı binayı almadı? diye” konuştu.

Belediye Meclisi Salonu’ndaki duvara Sinevizyonla yansıtılan haritanın başına geçen başkan Ercengiz,  Çatalpınar mevkiinden eski Antalya Caddesine devam eden yolu belediye meclisi üyelerine gösterdi.  Bahse konu takası kabul etmediklerini hatırlattı.  

Yeni Burdur Devlet Hastanesi yeri ile ilgili de konuşan Başkan Ercengiz; “Doğru bir takas değil. Bir hastane yapılması teklif edilir ise biz elimizdeki en uygun araziyi verelim, bunun karşılığında da en uygun araziyi alalım dedik. Bu pazarlık ….anlaşamadığımız için orada kaldı. Bu noktada biz göreve geldiğimde zaten hastane yapılmasının ihtiyacının olduğunu ifade ederek, elimizdeki tek araziyi takasa teklif ettik. Burada da sözümüzden caymadık. Cayılmış bir şeyimiz yok. Caymaktan öte teklif edilen takas, mantıklı değildi. Mantıklı bir takası teklifi istedik. Böyle bir teklif ….. tarafından bize getirilmedi. Ne sözlü, ne yazılı. Böyle olunca da yeni bir arazi arayışına girildi Sağlık Müdürlüğü tarafından.  O günlerde  de bizim Milli Savunma Bakanlığı tarafından toplamı 249 bin metre kare olan o gördüğünüz alanın sadece 50 bin metre karenin imara açılıp 10 bin metrekaresinin lojman yapılıp diğer alanın Toplu Konut İdaresi tarafından sosyal konutlar imal edilebileceğini , geri kalan 199 bin metre karenin de TEMA’lı park yaparak şimdiki adı Millet Bahçesi olan mantıkta güzel bir alan kazandırmayı teklif etmiştim.  Bu konuda sayın milletvekilimizde de yardım istedim. Savunma  Bakanlığı’ndan bunu geçirebilir miyiz? diye. Proje sonradan hastaneye çevrildi. Burdur’umuza hayırlı olsun. Bu konuda hiçbir itirazım yok. Ancak sanki oyunu bozan bizmişiz gibi bir algı yaratılması ile ilgili bir açıklamayı da sizlerin huzurunda yapmayı ihtiyacı hissettim. Zira bugün yine ifade ediyorum. Burdur Devlet Hastanesi eğer şu anki yeni yerinde kalacak, uzun yıllar hizmet edecek, bundan şüphemiz yok. Bu nedenle biz sizlerin de onayı ile bir plan değişliği yaptık. Biz orada vatandaşımıza hizmet edebilmesi için alan değişiklikleri yapıp, yeni ticari, yeni konut alanları imal edebilmek için de bir plan değişikliği ile hizmet etmeye çalıştık. Bu noktaya biz cezaevinin Üniversite yerleşkemizin yeterince alanı olduğu için Meslek Yüksek Okullarının yukarıda kalmasını talep ediyoruz. Ve o alanın yeni bir devlet hastanesi yapımı için tahsis edilmesini, bu plan değişikliklerinin yapılarak Burdur’a bir Tıp Fakültesi kazandırılacak ise Araştırma veya Tıp Fakültesi Hastanesi’nin o alanda değerlendirip, bu alanda da vatandaşımızın yürüme mesafesinde uygunca kullanabileceği bir hastanenin de en azından bugünden altyapısının oluşturulmasının Burdur geleceği açısından önemli olduğuna inanıyorum. Başka türlü 14 kilometrelik dostluk yolunda sayısı 10’dan fazla Isparta’da ki özel, tüzel ve kamu hastanelerine bakarsak Burdur’dan hasta ihracının da olabileceği kaygısını, endişesini taşımaktayım.” dedi. 

Halil İbrahim Kara