BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ, GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur’da görev yapan gazetecilerle kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel: “Basın toplantıları aslında bizim yerel basında önemli bir gelenek. Bu dijitalleşen dünyada maalesef her şey masa başı oldu, hızlı aktığı bu dönemde kahvaltılık basılı toplantılarını önemsiyoruz. Bugünkü buluşmanın ayrıca bir özelliği de yerel, demokrasimizin temel noktalarından biri olmaya devam ediyor. Her 5 yılda bir Mart ayının genelde 30 Mart veya 31 Mart'ta tekabül eden bir yıl dönümleri var ve bu yıl dönümlerinde başkanın biliyorsunuz aynı zamanda Burdur siyaset tarihine geçen bir başarısı var 2014-2019 ve 2024 yerel seçimlerinde üst üste Burdur'da kazanan ilk siyasetçi. Tahminim bugünkü buluşmanın argümanlardan biri de bu 1 yılın görev değerlendirmesi bunu isterse Başkan 11 yıla da yayabilir 3 dönemde değerlendirebilir. Bu noktada bizim haber konusunda yerel basın ajanslarımız aramız Burdur ile ilgili konularda belediyemiz en önemli haber kaynağı cemiyet üyeleri olarak bu noktada belediye ile yapıcı ilişkiler içindeyiz, bundan sonrasında devamını diliyoruz.” dedi.
Düzenlenen kahvaltı programında gazetecilerle bir araya gelen Başkan Ercengiz, konuşmasında Emniyet teşkilatının 180. Yılını kutlayarak, şunları söyledi: “Bizde asayiş işimizden güvenliğimizden ve bir yurttaş olarak gece yastığa başımızı koyduğumuzda sabah kalktığımızda, kalkabileceğimizi düşündüğümüz bir ülkede yaşarken bu işe emeği olan kıymetli polis memuru polis teşkilatındaki tüm görevli arkadaşlarımızın kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.” dedi.
Başkan Ercengiz’den 11 Yıllık Hizmet Özeti
Başkan Ercengiz, toplantıda yaptığı konuşmada 11 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı projelere de değindi.
Başkan Ercengiz: “11 yılda ne yaptık? Şehrin kronik sorunlarında önemli işler yaptık. Biz göreve geldiğimizde bir görev devralmıştık: Katı Atık Bertaraf Tesisi. O yıllarda düzenli depolama alanı olarak yürütülen proje ile katı atık bertaraf başka projelerdi. Yap-işlet-devret modeliyle Türkiye’nin en karşı anlaşması ile bu projemizi 2016’da faaliyete geçirdik ve belediyeye kazanç sağladık. İçme suyu arıtma tesisi, ‘İyi ki yaptık’ dediğimiz bir proje oldu. Bizi daha ilk yılımızda bu konuda yarı maliyete indirdi.” dedi. Katı Atık Bertaraf Tesisi, İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İleri Biyolojik Arıtma Tesisi gibi çevresel yatırımları vurgulayan Ercengiz, “İleri biyolojik arıtma tesisimiz, Türkiye’de kendi enerjisini üreten ilk beş tesis arasında yer alıyor. Bu bizim için gurur kaynağıdır.” sözlerine yer verdi.
Aynı zamanda şehre kazandırılan spor salonlarını açıklayan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Ali Bey’in Değirmeni yıkık döküktü, burayı hem tarihi hem sosyal olarak Burdur’a kazandırdık. 800 konutla Bozkurt Mahallesi olarak bildiğimiz eski Depremevleri, yeni TOKİ bölgesinde bin 500 kişiye hizmet edebilecek bir spor salonunu Burdur’a kazandırdık.” Diyerek yaşam için bir rant yarattıklarını ifade etti.
Başkan Ercengiz, Modern kreşlerden Mine Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne; Cumhuriyet Meydanı’ndan Ali Bey’in Değirmeni gibi kültürel projelerde de kalıcı eserler kazandırdıklarının altını çizerek, Burdur’un tarihini ve sosyal yaşamını yeniden canlandırmak için adımlar attıklarını vurguladı.
Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili kanunun değiştiğini ifade eden Başkan Ercengiz, “Sokak hayvanları geçici bakım evi. Sokak hayvanları yasası biliyorsunuz değişti ve yerel yönetimlere inanılmaz bir yük ve sorumluluk geldi. Sayın Valimiz ile birlikte sokak hayvanları birliği projesine imza atacağız. Bu hayvanların da bize yakışır haliyle yaşatılabilmesi için çalışacağız. 25+25 artı toplam 50 metrekare alanı rehabilitasyon merkezi haline getirerek sokak hayvanları ile önemli bir yatırım yapacağız.” Sözlerine yer verdi.
Burdur Belediye Başkanlığı görevine gelmesinin ardından şehre kazandırılan Sultandere Hizmet Kampüsü hakkında da konuşan Başkan Ercengiz, kampüsün üretim atölyeleriyle kapalı durakların imalatını üstlendiğini, ayrıca deprem riski taşıyan Burdur’un afetlere hazırlıklı olabilmesi için kendi deprem konteynerlerini üretebildiğini belirtti. Kendi enerjisini üretebilme kapasitesine de sahip olan kampüsün, uzun yıllar boyunca Burdur’a hizmet edecek önemli bir merkez niteliğinde olduğunu vurguladı.
Toplu taşımada yaşanan aksaklıklara da değinen Başkan Ercengiz, şehir büyüdükçe ulaşım planlamasının yeniden gözden geçirilmesinin zorunlu hale geldiğini ifade etti. Özellikle üniversite ve hastane gibi merkezi hizmet alanlarının mevcut konumlarının ulaşımda sıkıntılara yol açtığını belirterek, vatandaşlardan gelen şikâyetlerin dikkate alındığını ve bu doğrultuda toplu taşıma denetimlerinin artırıldığını vurguladı.
Halk ekmek fabrikası kurulmamasına yönelik eleştirilere de açıklık getiren Başkan Ercengiz, bu yatırımın maliyetinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. Burdur’un bir ilçe değil, şehir merkezi olması nedeniyle büfelere de ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Ercengiz, "Halk Ekmek Fabrikasının çalışanları da hesap edildiğinde en az 25 çalışan istihdamı ve zorunlu giderleri hesap edildiğinde günde 33 bin ekmek üretmek gerekirdi. Burdur 80 bin ekmek yiyor. Eğer 33-35 bini belediyeden çıksa bu diğer fırın esnafını batırırdı. Biz çözümü, fırıncılarımızla anlaşarak bulduk.” dedi.
H.Nesibe Solak